Tragedie în Brazilia. Peste 100 de delfini au fost găsiţi morţi

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Peste 100 de delfini au fost găsiţi morţi într-un lac amazonian din Brazilia. 

Peste 100 de delfini de apă dulce au fost descoperiți decedați în regiunea Amazoniană din Brazilia, iar acest tragic eveniment este presupus a fi rezultatul unui val de căldură care a afectat zona.

Corpurile mamiferelor au fost găsite săptămâna trecută în apele lacului Tefé, situat la aproximativ 520 de kilometri vest de orașul Manaus, conform informațiilor furnizate vineri de către Institutul de Dezvoltare Durabilă Mamirauá.

Cauza exactă a morții nu a fost încă stabilită, dar se presupune că este legată de temperaturile extreme și seceta care au dus la o creștere a temperaturii apei lacului la peste 39 de grade Celsius.

În prezent, multe râuri din bazinul Amazonului transportă cantități mai mici de apă decât media din ultimii ani, iar sezonul uscat normal este accentuat de fenomenul climatic El Niño.

Delfinii de apă dulce din Amazon sunt cei mai mari delfini de râu, având o lungime de aproximativ 2 până la 2,5 metri și o greutate care variază între 85 și 185 de kilograme.

Mariana Paschoalini Frias de la organizația de mediu WWF a afirmat că acești delfini de Amazon se confruntă cu multiple amenințări, printre care se numără impactul centralelor hidroelectrice, poluarea cu mercur și conflictele cu oamenii. Mai mult, Frias a subliniat că acești delfini de apă dulce sunt acum afectați în mod direct de schimbările climatice.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel