Trabucul PE JUMĂTATE fumat de Winston Churchill, pus la LICITAȚIE în Marea Britanie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Trabucul PE JUMĂTATE fumat de Winston Churchill, pus la LICITAȚIE în Marea Britanie
Trabucul PE JUMĂTATE fumat de Winston Churchill, pus la LICITAȚIE în Marea Britanie

Iubitorii de istorie vor avea oportunitatea de a licita pentru obiecte de colecție ce au aparținut a doi foști prim-miniștri britanici, conform informațiilor furnizate de DPA.

Un trabuc pe jumătate fumat de Winston Churchill și o pipă ce a fost deținută de Harold Wilson vor fi puse în vânzare de casa de licitații Catherine Southon Auctioneers and Valuers pe 19 iulie.

Trabucul a fost fumat de Churchill la reședința sa din Chartwell în timp ce viziona filmul "Ben Hur". Ulterior, a fost oferit cadou unui ofițer de poliție numit Anthony Gundry, care făcea parte din echipa de securitate a lui Churchill la acea reședință. Ofițerul a solicitat să păstreze trabucul ca o amintire. O felicitare de Crăciun trimisă proprietarului în 1963 și o scrisoare care atestă autenticitatea trabucului de marcă Romeo y Julieta vor fi, de asemenea, incluse în vânzare de către familia ofițerului de poliție. Se estimează că aceste obiecte vor fi adjudecate cu o sumă cuprinsă între 600 și 800 de lire sterline (761-1,015 dolari).

Un alt obiect din lotul scos la licitație este o pipă care a aparținut lui Harold Wilson și pe care acesta o folosea pentru a se relaxa. Pipa este însoțită de o scrisoare oficială din partea fostului prim-ministru către proprietarul actual, care a achiziționat-o într-o licitație de caritate în 1979. Prețul estimat al pipei se situează între 300 și 500 de lire sterline.

Catherine Southon a declarat: "Sunt încântată să pot aduce la licitație două suveniruri politice emblematice ce au aparținut unor prim-miniștri renumiți dintr-o perioadă atât de importantă a istoriei politice a noastră."

De asemenea, în cadrul aceleiași licitații, va fi scos la vânzare și o primă ediție a graficii albumului "Echoes" al trupei Pink Floyd, evaluată la o valoare estimată între 800 și 1,200 de lire sterline.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel