Benzinariile care au ieftinit carburanții cu 50 de bani pe litru

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: flickr, Joe Goldberg
Foto: flickr, Joe Goldberg

Jucătorii care au redus prețul.

Toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali, a anunţat, vineri dimineaţa, pentru AGERPRES, ministrul Energiei, Virgil Popescu. Potrivit OUG 106/2022, publicată joi seara în Monitorul Oficial, reducerea nu se va vedea la pompă, ci doar pe totemurile de la intrarea în benzinării (stâlpii cu afişaj) şi se va evidenţia distinct pe bonul fiscal.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că preţurile la carburanţi au scăzut, acest lucru fiind 'o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării', iar în perioada următoare este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. 'Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate. Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă', a scris Ciucă, pe Facebook.

OMV Petrom a redus cu 50 de bani preţul carburanţilor în staţiile Petrom şi OMV OMV Petrom a redus cu 50 de bani preţurile tuturor sortimentelor de benzină şi motorină din staţiile de alimentare Petrom şi OMV din Romania. La pompă, afişajul electronic va indica preţul carburanţilor fără reducerea de 50 de bani.

Celelalte companii care au ales să reducă prețul cu 50 de bani sunt Rompetrol, Lukoil, Mol și Socar.

MOL România va reduce preţul carburanţilor cu 50 de bani pe litru în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2022, în conformitate cu OUG 106/2022, potrivit unui comunicat al companiei, remis Agerpres.

”În conformitate cu prevederile OUG 106/2022, MOL România susţine acordarea reducerii preţului la benzină şi motorină. Astfel, în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2022, în staţiile proprii MOL România se va aplica reducerea de 50 bani/litru alimentat din preţul de vânzare al carburanţilor MOL EVO Diesel, EVO Diesel Plus, Benzină EVO 95, Benzină EVO 100 Plus', spun reprezentanţii companiei.

Aceştia amintesc că, potrivit ordonanţei, preţul carburanţilor afişat pe totem va reprezenta preţul redus cu 50 bani/l, iar la pompă şi pe bonul fiscal se regăseşte preţul iniţial, înainte de reducere. Reducerea aplicată va fi evidenţiată pe bonul fiscal, în câmpul 'RED. VAL -0,50'.

Reducerea de 50 bani/litru conform OUG 106/2022 este aplicată în mod automat de către sistemul casei de marcat, în timp ce utilizarea punctelor de loialitate pentru plata carburanţilor este o opţiune şi trebuie exprimată în mod expres la casa de marcat.

Compania mai precizează că staţiile în regim franciză, care vând carburanţi MOL, marcate prin siglă MOL Partener, au politica lor comercială proprie, în care MOL nu intervine.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel