Total Eclipse of the Heart - Interpretarea profundă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Total Eclipse of the Heart - Interpretarea profundă
Total Eclipse of the Heart - Interpretarea profundă

Cu toții recunoaștem balada care a fost lansată în februarie 1983 și care a urcat rapid în vârful clasamentelor muzicale din întreaga lume.

După lansare, „Total Eclipse of the Heart” vindea în medie 60.000 de copii pe zi, ajungând la vânzări totale de șase milioane de exemplare ale single-ului. Dar ce ascunde în spatele ei una dintre cele mai recunoscute melodii din lume?

Analizând versurile celebrei melodii, am putea presupune că hitul lui Bonnie Tyler se învârte în jurul unei iubiri disperate și blestemate. Cu toate acestea, dacă privim videoclipul piesei, vom descoperi elemente legate de copii cu aparență demonică. Și surprinzător, cea de-a doua interpretare se apropie mai mult de adevăr - "Total Eclipse of the Heart" are, de fapt, în centrul său povestea vampirilor. Melodia inițială se intitula "Vampires in Love" și a fost compusă inițial pentru musicalul "Nosferatu".

Aceste aspecte au o explicație foarte plauzibilă, mai ales că hitul lui Tyler a fost compus de Jim Steinman, cunoscut pentru colaborarea sa cu Meat Loaf și pentru lucrări precum "Bat Out of Hell" (n.r. "Liliacul din Iad"), care abordează povestea unui motociclist care evadează din infernul demonic.

Pe albumul cu același nume, "Bat Out Of Hell," există un dialog notabil care începe cu fraza: "Într-o seară fierbinte de vară, ți-ai oferi gâtul lupului?" Același compozitor a creat și "It's All Coming Back to Me Now," interpretat de Celine Dion, inspirat din romanul "Wuthering Heights" (n.r. "La răscrucere de vânturi"), în care Heathcliff dansează cu cadavrul lui Cathy. Nu există îndoială că Steinman a adus influențe întunecate și gotice într-un peisaj muzical considerat anterior prea sensibil.

Chiar dacă Bonnie Tyler a descris balada ca "doar un simplu cântec de dragoste" la un moment dat, Steinman a continuat să asocieze melodia cu tematica vampirilor. Cu câțiva ani mai târziu, compozitorul a inclus melodia într-un musical cu tematică vampirică, o adaptare a filmului lui Roman Polanski, "Dance of the Vampires" (n.r. "Dansul Vampirilor").

Jim Steinman a dezvăluit într-un interviu acordat Playbill: "Dacă asculți cu atenție versurile, vei observa că se referă la vampiri. Totul este despre întuneric, puterea întunericului și locul iubirii în acest întuneric." Astfel, compoziția lui Steinman, "Total Eclipse of the Heart," capătă noi straturi de semnificație.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel