Tot ce trebuie să știi despre albirea dentară. Dr. Alin Gabor:”Trebuie obligatoriu să fie făcută după un consult”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Dr. Alin Gabor a vorbit despre albirea dentară și despre tot ce presupune acest procedeu.

Durerile dentare pot avea la bază diverse traumatisme, care pot fi identificate doar în cabinetul medicului stomatolog. În acest sens, specialiștii spun că în urma unui consult amănunțit, cauza problemei poate fi găsită, dar și tratată. Nu doar problemele de sănătate pot cauza sensibilități dentare, ci și anumite proceduri medicale, precum albirea dinților, care este din ce în ce mai căutată.

”Traumatismele, lovirea dinților cu diferite obiecte cum ar fi graba de a bea un pahar de apă și a ne lovi în dinți, pot provoca fisuri ale smalțului dentar care este stratul de la suprafața dintelui și care asigura protecția lui. Astfel, diferiți stimuli, cum ar fi cald, rece, dulce, acru, pot provoca sensibilități sau dureri ale dinților. Abrazia, abfracția și atriția dintelui, adică distrugerea smalțului dentar prin uzură excesivă, cum ar fi periajul agresiv, scrâșnitul dinților, băuturi acide, conduc la aceste sensibilități sau dureri. 

Un alt factor, care poate provoca sensibilitatea sau durerea dinților, este consumul de alimente sau lichide la temperaturi extreme. Adică, după ce mâncăm ceva fierbinte să bem ceva rece. De asemenea, prezența unor carii pe care nu le vedem cu ochiul liber, ci doar în urmă unui consult de specialitate clinic și radiografic, unde pot fi depistate, conduc la anumite sensibilități sau dureri ale dinților.”, a declarat Dr. Alin Gabor, pentru Spectacola.

Albirea dentară poate fi făcută acasă sau la medic

Dr. Alin Gabor explică faptul că putem realiza albirea dentară și acasă, însă tot după ce am consultat sfatul și recomandarea medicului și nu după ureche.

”Albirea dentară este o procedura de estetică dentară care trebuie obligatoriu să fie făcută după un consult. De ce? Pentru că medicul dentist va vedea dacă pacientul se pretează pentru o albire profesională. Adică, trebuie făcut un consult pentru a aprecia grosimea smalțului, fisuri, fracturi, carii și orice problemă care ar putea provoca o sensibilitate ireversibilă. 

Albirea dentară, la ora actuală, se împarte în două categorii: în clinică sau acasă, ambele cu substanțe și gutiere oferite de medicul dentist, nu cu substanțe de pe internet. Repet, nu cu substanțe comercializate pe internet!”, a mai spus Dr. Alin Gabor.

În ce constă procedeul de albire dentară

”Ca metodă, albirea constă într-un gel de cea mai înalta calitate care, împreună cu o lumina LED albastră, nu afectează smalțul dentar, dar poate provoca o sensibilitate pe o perioada de 2 - 3 zile maximum. De asemenea, și gelul folosit pentru albirea de acasă nu este nociv dinților. Și acesta poate provoca o sensibilitate temporară, dar nimic ireversibil. Albirea profesională trebuie să fie de ultimă generație, special pentru a oferi rezultatele dorite, fără a fi dăunătoare dinților.”, a continuat el.

Ce spun doctorii despre metodele de albire cu bicarbonat, sare sau lămâie

Chiar dacă foarte mulți oameni continuă să folosească ca soluții de albire anumite trucuri pe care le citesc adesea pe internet, doctorul insistă că acestea pot avea efecte negative asupra dinților.

”Toate pastele de dinți din comerț se bazează pe substanțe abrazive și, astfel, încet încet, se distrug dinții și se sensibilizează. Mai sunt unele bazate pe peroxid de carbamidă, care au efect de albire, dar lent. Bicarbonatul ajută, dar nu la albire, ci la remineralizare.

Lămâia are efect acid asupra dintelui și, prin periaj, pe zona topită de acizi, se distruge smalțul.

Sarea este foarte abrazivă, dăunătoare sănătății dinților.”, a conchis medicul stomatolog.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel