Topul celor mai BOGAȚI cântăreți la nivel GLOBAL din 2021

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Topul celor mai BOGAȚI cântăreți la nivel GLOBAL din 2021 / Photo by Tima Miroshnichenko
Topul celor mai BOGAȚI cântăreți la nivel GLOBAL din 2021 / Photo by Tima Miroshnichenko

Taylor Swift a ocupat primul loc în topul global din acest an, cu o sumă estimată la 65,8 milioane de dolari, datorită vânzărilor și veniturilor din streaming.

În timp ce anul 2022 va fi ținut minte ca fiind anul în care Taylor Swift a intrat în istorie, fiind prima artistă care a populat întregul top 10 al Billboard Hot 100 cu piese de pe albumul Midnights (printre alte recorduri de top), clasamentul anual Billboard Money Makers al celor mai mari câștiguri din drepturi de autor și box-office din muzică relevă faptul că ea a dominat și anul 2021.

Swift, care a lansat două albume reînregistrate (Taylor's Version), a terminat anul pe primul loc în topul mondial al câștigurilor, cu o sumă estimată la 65,8 milioane de dolari. Este o sumă impresionantă, având în vedere că nu a plecat în turneu, care constituie de obicei partea din veniturile anuale ale unei trupe, iar cei care au ocupat locul al doilea anul trecut, The Rolling Stones, au petrecut trei luni pe drumuri în toamna anului trecut, încheind turneul No Filter Tour.

Taylor Swift a ajuns în fruntea clasamentului deoarece deține jumătate din catalogul de înregistrări de studio și datorită puterii veniturilor sale din vânzări și streaming, 29,8 milioane de dolari și, respectiv, 28,9 milioane de dolari, într-un an în care stream-urile sale internaționale au depășit cele din SUA, 9 miliarde față de 6,8 miliarde, o creștere de 34%.

Toate concertele live ale trupei Rolling Stones, care au avut loc în Statele Unite, au avut ca rezultat încasări de 44,5 milioane de dolari. Acest lucru a jucat cel mai mare rol în propulsarea veteranilor rockeri pe locul 1 în clasamentul Billboard U.S. Money Makers, cu un venit total de 50,8 milioane de dolari.

Comparate unul lângă altul, primele cinci clasamente Money Makers la nivel global și în SUA sunt aproape identice, Harry Styles ocupând locul 3 în ambele clasamente, cu 41,3 milioane de dolari și, respectiv, 37 de milioane de dolari, iar Drake locul 5, cu 30,7 milioane de dolari și 23,8 milioane de dolari.

Marea diferență poate fi găsită la nr. 4, unde superstarurile K-pop BTS rezidă în clasamentul global, cu un venit net de 38,4 milioane de dolari în 2021, iar trupa Eagles, care face turnee grele, ocupă locul 4 în SUA, cu câștiguri de 27,3 milioane de dolari.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel