Topul celor mai bine plătite celebrități chiar și după moarte. Michael Jackson nu se află pe primul loc în clasament

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Michael Jackson, foto Unsplash/ Call Me Fred
Michael Jackson, foto Unsplash/ Call Me Fred

Aceste celebrități generează câștiguri imense chiar și după moarte. Topul celor mai bine plătite vedete decedate. 

În timp ce vedetele fac o mulțime de bani în timpul vieții, unele dintre ele câștigă chiar mai mult după moarte. 


Forbes a întocmit o listă a celebrităților decedate care, în acest an, au încheiat afaceri de milioane de dolari sau au continuat să câștige bani datorită contribuției lor enorme la peisajul cultural. 


Roald Dahl


Autorul de cărți pentru copii Roadl Dahl a scris 43 de cărți în viața sa, o mare parte dintre ele fiind transformate ulterior în filme de succes. Anul acesta, a câștigat mai mulți bani ca niciodată datorită platformei Netflix, care a încheiat un acord cu averea lui Dahl și a cumpărat drepturile asupra celor mai mari nume din opera lui Dahl. 


Prince


Anul acesta, Prince a avut câștiguri de 120 de milioane de dolari. Această creștere s-a datorat unei înțelegeri pe care frații săi au încheiat-o, prin care au vândut aproximativ 43% din averea lui Prince către Primary Wave, o companie de editare și management muzical.


Michael Jackson


Michael Jackson, care ocupă de obicei primul loc în acest tip de clasament, a ajuns pe locul al treilea. El a câștigat 75 de milioane de dolari.

"Billie Jean" a devenit primul videoclip al cântăreţului american Michael Jackson care a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe platforma YouTube.

Videoclipul piesei "Billie Jean", lansată în 1983, ajunsă pe primul loc în topul Billboard Hot 100 şi recompensată cu două premii Grammy - nominalizată şi la categoria "cântecul anului" la gala Grammy Awards din 1984 -, a înregistrat o medie zilnică de peste 600.000 de vizualizări la nivel mondial în 2021.


Dr. Seuss


Îndrăgitul autor de cărți pentru copii a generat venituri de 35 de milioane de dolari datorită unui contract de licență cu Netflix. Dr. Seuss a scris o mulțime de cărți clasice, de la "The Cat in The Hat", la "Green Eggs and Ham".


Elvis Presley


Cântărețul iconic a obținut 30 de milioane de dolari, în mare parte datorită acordurilor cu Netflix pentru realizarea unui serial de animație.


Bob Marley


Bob Marley a intrat cu 16 milioane de dolari datorită faptului că rămâne unul dintre cei mai difuzați artiști din toate timpurile, iubit de oameni de toate vârstele și din toate locurile.


John Lennon


John Lennon s-a clasat în acest top cu 12 milioane de dolari. De-a lungul anilor, el a fost constant în clasamentul Forbes. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel