Top trei insule grecești care nu trebuie ratate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Hai, să vedem care sunt și comorile ascunse ale Greciei.

Toată lumea este familiarizată cu destinațiile populare din insulele grecești, dar există multe alte insule mai mici, mai puțin cunoscute, care sunt evadarea perfectă din mulțimea de turiști, unde puteți experimenta Grecia adevărată, nealterată.

Să ne uităm la trei insule care sunt trecute cu vederea de majoritatea turiștilor pur și simplu pentru că sunt în mare parte necunoscute.

Antiparos, o insulă departe de mulțime

Antiparos este o mică insulă grecească din sudul Mării Egee, în arhipelagul central Ciclade.

Este doar o aruncătură de băț de Paros, unde puteți accesa feribotul pentru a trece spre insula pitorească.

O minune naturală care a încântat vizitatorii insulei de secole este Peștera Antiparos .

Intrarea în peșteră este străjuită de o mică biserică din secolul al XVIII-lea, care merită și ea vizitată, numită Agios loannis Spiliotis (Sfântul Ioan al Peșterii).

Există plaje minunate și relaxante pe insulă, precum și un sentiment tipic de ospitalitate învăluie această insulă mică, ceea ce înseamnă că veți găsi taverne și restaurante în care vă simțiți ca în familie în timp ce vă bucurați de mâncarea tradițională grecească.

 

Koufonisia, insula perfectă pentru plimbări lungi pe plajă

Nu este cel mai ușor loc de găsit, Pano Koufonisi este situat între Naxos și Amorgos.

Există de fapt două insule în complexul Koufonisia, și anume Pano și Kato Koufonisia, ambele care pot fi vizitate cu feribotul din Naxos și Amorgos. 

Pano Koufonisi este locuită spre deosebire de Kato Koufonisi.

Acum că știi cum să ajungi acolo, iată ce vei găsi pe Pano Koufinisi. Aceasta este insula perfectă pentru relaxare, pentru plimbări lungi de-a lungul plajei sau pentru a face o baie în marea albastră strălucitoare.

Există taverne și magazine în Chora, unde veți găsi, de asemenea, unele locuri de cazare dacă doriți să vă faceți călătoria pe această mică insulă mai mult decât o excursie de o zi.

Serifos, o bijuterie cu 74 de plaje

Serifos este o mică insulă de aproximativ 75 de kilometri pătrați și este situată în Ciclade. 

Veți găsi această comoară ascunsă, care este adesea trecută cu vederea de turiști, între insula Kythnos și Sifnos.

Este insula ideală de vizitat dacă nu vrei să fii înconjurat de turiști — mai ales datorită faptului că nimeni nu știe că există!

Această insulă este accesibilă cu feribotul în portul Pireu și în alte insule ale grupului Ciclade.

De îndată ce ajungi pe Serifos în portul Livadi, întâlnești plaje frumoase cu nisip și o priveliște impresionantă asupra capitalei, Serifos sau Chora, presărată cu case albe pe versanții dealului.

Insula este practic un cerc complet și se mândrește cu 74 de plaje de-a lungul țărmului, unde veți găsi totul, de la sporturi nautice și golfuri naturale izolate până la plaje relaxante.

Multe dintre plaje au taverne în apropiere, așa că vă puteți relaxa întotdeauna cu o masă tradițională grecească gătită în casă pentru prânz, cină sau ambele!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel