TOP 7 secrete pentru un zâmbet perfect sănătos de la dr. Denisa Zaharia

Ioana Dinu |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat în ortodonție și estetică dentară, elaborează, cu ocazia Zilei Mondiale a Zâmbetului, care anul acesta se sărbătorește pe 7 octombrie, în prima zi de vineri a lunii octombrie, un TOP 7 al celor mai importante și eficiente sfaturi pentru un zâmbet perfect sănătos. 

Un zâmbet este bine venit, apreciat și mereu generator de alte zâmbete în jur, însă medicii stomatologi au criterii foarte precise de evaluare a lui: „Analiza unui zâmbet din punct de vedere stomatologic ia în calcul mixul între dinți, gingii și buze care fiecare, dar și împreună, compun un zâmbet perfect. Dinții trebuie să fie sănătoși, integri, frumos aliniați, fără spații sau înghesuiri, de un alb natural. Gingiile trebuie să fie de culoare roz pal, să urmeze conturul dinților și să fie expuse moderat, să nu apară roșii sângerânde sau crescute ca volum. Buzele sunt cele care încadrează zâmbetul, trebuie să fie simetrice, frumos conturate, cu o grosime medie, poziția lor este direct influențată de dinți, pot fi mai proeminente sau mai șterse în funcție de poziția dinților.”, declară dr. Denisa Zaharia, unul dintre cei mai apreciați medici ortodonți din România.

După 20 de ani de dedicare în slujba celor mai frumoase și sănătoase zâmbete, dr. Denisa Zaharia a elaborat, în zi de sărbătoare mondială, un TOP 7 lucruri esențiale pentru un zâmbet perfect: 



Cel mai este important și sigur drum către un zâmbet frumos este acela către cabinetul stomatologic, cel puțin o data la 6 luni. Trebuie evaluată starea sănătății dentare periodic pentru a ne asigura în primul rând că avem dinți sănătoși, fără leziuni carioase, corect aliniați, pentru a depista apariția afecțiunilor în stadiul incipient, pentru a scădea riscul de apariție a cariilor sau a problemelor gingivale sau pentru a evita complicațiile. 


Îngrijirea corectă a dinților zi de zi trebuie să devină o rutină pentru oricine, indiferent de vârstă. Atunci când ne-am asigurat în urma unui control de rutină că nu avem afecțiuni dentare, depinde de fiecare dintre noi să ne menținem dinții și gingiile sănătoase. Pentru acest lucru trebuie să ne igienizăm de 2 ori /zi corect, conform recomandărilor, să folosim ața dentară și dușul bucal. Periajul trebuie realizat cu periuțe moi, astfel încât să nu traumatizeze gingiile. 


Igienizarea profesională a danturii la cabinetul stomatologic este recomandată de două ori pe an. De multe ori printr-un simplu proces de igienizare în cabinet, detartaj și air flow, dinții devin albi strălucitori. 


Sunt cazuri când trebuie să apelăm la albire dentară sau fațetare pentru ca în final să avem zâmbetul strălucitor pe care ni-l dorim, iar acestea trebuie realizată în cabinetul stomatologic pentru a fi realizate sigur, eficient și cu rezultatele cele mai bune.


Să avem grijă la ce alimente consumăm, pentru că ele ne pot modifica culoarea smalțului. Mai ales dacă am avut o albire dentară efectuată recent, smalțul este mai susceptibil de a-și modifica culoarea prin consumul de ceai, cafea, tutun, vin roșu, oțet balsamic, anumite condimente… deci atenție, folosim paiul de câte ori se poate și le consumăm cu moderație.


Este esential un control ortodontic indiferent de vârstă pentru a putea avea informații despre sănătatea pe termen lung a danturii, dar și pentru posibilitatea îmbunătățirii esteticii dentare. Există o gamă atât de largă, confortabilă și eficientă de aparate dentare, tehnologii atât de avansate, în avantajul pacienților, încât există cu siguranță tratamentul ideal pentru fiecare om. 


Nu trebuie să mai existe frică de dentist! Stomatologia de acum este creată pentru a mixa confortul cu medicina, totul se poate, fără durere, fără trauma, cu grijă, informare, tehnologie și profesionalism, dezvăluie dr. Denisa Zaharia cele mai importante trucuri, la îndemâna oricui, pentru obținerea și menținerea frumuseții zâmbetului. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel