Tom Cruise se ia la trântă cu inteligența artificială VIDEO

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Tom Cruise / FOTO: https://www.facebook.com/officialtomcruise/photos?locale=ro_RO
Tom Cruise / FOTO: https://www.facebook.com/officialtomcruise/photos?locale=ro_RO

O nouă misiune imposibilă pentru Tom Cruise, care a ajuns deja la a șaptea provocare. 

Cu siguranță iubitorii de cascadorii spectaculoase așteaptă cu nerăbdare lansarea celui de-al şaptelea film din franciza "Mission: Impossible", care va intra în cinematografe începând de miercurea viitoare şi în care actorul Tom Cruise se luptă cu o inteligenţă artificială scăpată de sub control.

La 27 de ani după premiera primului film din serie, noul lungmetraj "Mission: Impossible - Dead Reckoning", filmat în patru zone diferite ale lumii, este primul opus din această saga care va avea două părți: prima va putea fi văzută începând de la mijlocul săptămânii vitoare, a doua abia în vara lui 2024. 

Vestea bună este că prima parte are o durată record de două ore şi 43 de minute, confirmând tendinţa creionată de superproducţiile americane, evidenţiată recent şi de filmele "John Wick: Chapter 4" (două ore şi 50 de minute), şi "Avatar: The Way of Water", care a depăşit pragul de trei ore.

Despre al şaptelea film "Mission: Impossible" se poate spune că nu are timpi morţi. De la canalele din Veneţia la vârfurile munţilor şi trecând prin Roma şi Abu Dhabi, Ethan Hunt participă fără încetare la curse de urmărire cu maşini (inclusiv cu un model electric Fiat 500) şi execută cascadorii spectaculoase. El înfruntă, semn al timpurilor actuale, o inteligenţă artificială scăpată de sub control şi care ameninţă omenirea.

Un personaj nou

Adept al cascadoriilor realizate de el însuşi şi, posibil, fără trucaje, starul american, în vârstă de 61 de ani, a apreciat în mod evident una dintre cele mai riscante scene pe care le-a filmat vreodată: un salt cu motocicleta de pe o faleză înaltă de 1.200 de metri, o cădere liberă, urmată de deschiderea paraşutei la doar 150 de metri deasupra solului. Tom Cruise a cerut ca acea scenă să fie filmată în şapte duble.

În film, personajul Ethan Hunt este însoţit de echipa lui obişnuită, din care nu lipsesc piratul cibernetic Luther (Ving Rhames) şi complicele său Benji (Simon Pegg), cărora li se alătură o nouă colaboratoare, Grace.

Pe verticală

"M-am antrenat cinci luni înainte să începem filmările", a declarat actriţa care interpretează acest personaj feminin, Hayley Atwell, într-un interviu pentru AFP. "Îmi amintesc o scenă în care eram într-un tren, aflat în poziţie verticală", a adăugat ea. Punct culminant al noului film, acea scenă a fost turnată într-un tren cu aburi pe un viaduct vertiginos, parțial prăbuşit. Ethan şi Grace se agaţă de ultimul vagon, suspendat în gol.

"Trebuia să trecem de la un vagon de tren în poziţie orizontală la o poziţie verticală în doar şase secunde. Cred că a trebuit să refacem scena de cinci sau de şase ori. Apoi, am filmat-o din nou", a povestit ea, dezvăluind că a reuşit să se încadreze în intervalul menţionat abia după ce Tom Cruise i-a oferit un baton de ciocolată. "Îl cunosc pe Tom de 17 ani şi nu cred că pot să fac ceea ce face el. Se antrenează atât de dur, îşi riscă literalmente viaţa" pentru filmele sale, a declarat Simon Pegg pentru AFP.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel