Toboșarul AC/DC, Colin Burgess, a murit la 77 de ani

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Captura Twitter
FOTO: Captura Twitter

Colin Burgess, primul toboșar al trupei australiene AC/DC, a murit la 77 de ani.

Toboșarul australian Colin Burgess, membru original al trupei de hard-rock AC/DC la începutul anilor 1970, a murit, a confirmat formația pe conturile sale de socializare. El avea 77 de ani.

”Foarte trist să aflăm de decesul lui Colin Burgess”, se arată într-o postare nesemnată pe pagina oficială de Twitter a trupei, vineri seara târziu. ”A fost primul nostru toboșar și un muzician foarte respectat. Amintiri fericite, rock în pace, Colin”.

Nu a fost precizată cauza decesului.

Colin Burgess a ajutat la formarea celebrei trupe

Burgess a fost recrutat în noiembrie 1973 pentru a ajuta la formarea AC/DC alături de Malcolm Young la chitară ritmică și fratele său Angus la chitară solo, vocalistul Dave Evans și basistul Larry Van Kriedt.

Trupa l-a concediat pe Burgess în februarie 1974, acuzându-l că era beat pe scenă; ulterior, acesta a declarat că cineva i-a pus ceva în băutură. A fost urmat de o succesiune de toboșari și a înlocuit unul pentru câteva luni în 1975.

Înainte de AC/DC, Burgess a cântat cu grupul rock australian The Masters Apprentices, care a fost inclus în Hall of Fame al Asociației Industriei de Înregistrări din Australia în 1998, scrie The Guardian.

Vezi și: S-a aflat de ce a murit Matthew Perry. Cauza a fost făcută publică

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel