Toaletă cu autocurățare, montată în centrul orașului Brașov

radiodcnews Team | Dată: 07 dec 2021, 12:44 | Categorie: Știri
Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

Primăria Brașov vrea să pună toalete inteligente în toate locurile aglomerate din oraș. 

Brașovul testează prima toaletă automată, cu sistem de autocurățare, a anunțat primăria Brașov. Din 2022, municipalitatea vrea să monteze primele toalete de acest tip în zonele aglomerate.

Din această săptămână și până 15 ianuarie municipalitatea pune în funcțiune, în cadrul unui proiect pilot, o toaletă automată, inclusiv cu facilități pentru persoanele cu dizabilități, dotată cu sistem de autocurățare și racordată la rețelele de utilități.

Unde a se află toaleta automată 

Aceasta va funcționa în centrul orașului, în Livada Poștei, lângă automatul pentru deșeuri reciclabile, ”PETrică”.

”Toaletele publice automate racordabile la utilități se diferențiază de celelalte toalete existente prin faptul că după fiecare utilizare se curăță automat, fără a mai fi nevoie de o persoană care să asigure igienizarea spațiului. După ieșirea utilizatorului din cabină urmează operațiunile de curățare și dezinfecție automată a podelei; curățarea, dezinfecția și uscarea vasului toaletei în interior și exterior; ventilația și parfumarea cabinei”, se arată într-un comunicat de presă. 

Toaletele publice de acest fel sunt confecționate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă, protejate cu vopsea antigraffiti. Ele sunt „Eco Friendly“ (prietenoase cu mediul), având un consum redus de energie electrică și de apă. Valoarea toaletei din proiectul pilot este de 55.000 de euro, iar unitatea a fost pusă la dispoziția municipalității gratuit.

Toalete inteligente și în alte locuri din oraș

”Serviciul Amenajare Zone Publice a făcut o analiză la nivelul întregului oraș cu privire la necesarul de grupuri sanitare publice, inclusiv pe baza solicitărilor primite direct de la cetățeni. Au fost analizate 28 de zone din municipiu cu aglomerări mari de oameni, unde există nevoia unor astfel de facilități: parcuri - cum ar fi Tractorul, Someșul sau Trandafirilor, piațete publice - ca Sf. Ioan sau Uranus, zone de agrement - Poiana Brașov, Lacul Noua și La Iepure sau zone cu circulație pietonală importantă - cum ar fi, de exemplu, Livada Poștei sau zona Spitalului Județean”, mai anunță municipalitatea. 

În urma acestei analize, municipalitatea va include în planul de achiziții pentru anul 2022 o procedură de achiziție publică pentru încheierea unui acord cadru prin care, anual, să instaleze toalete publice în zonele cele mai aglomerate.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite