Cozi mari de mașini în vamă. Se așteaptă chiar și două ore

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Vama Nădlac
Vama Nădlac

Tot mai multe persoane tranzitează vămile României.

Sunt coloane de maşini la Vama Nădlac II, din judeţul Arad, la ieşirea din România, arată Rador.

Timpul de aşteptare pentru formalităţi este de aproximativ 120 de minute, arată site-ul Poliţiei de Frontieră de monitorizare a traficului.

Verifică AICI, în timp real, care sunt timpuu de așteptare lapunctele de trecere ale frontierei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, recomandă utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional şi consultarea aplicaţiei Trafic Online.

Timpi mari de aşteptare pe sensul de ieşire sunt şi în vămile Bechet şi Urziceni, de 60 de minute, şi de 90 de minute la Nădlac şi Petea. Graniţa României a fost tranzitată ieri de aproape 300.000 de persoane.

"Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor, iar din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o posibilă creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei la sfârşit de săptămână, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei. Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Poliţiei de Frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat", se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

La frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand (judeţul Arad), PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai şi PTF Săcuieni (judeţul Bihor), PTF Urziceni şi PTF Petea (judeţul Satu Mare), PTF Cenad (judeţul Timiş).

De asemenea, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 8 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă (judeţul Constanţa), PTF Călăraşi (judeţul Călăraşi), PTF Giurgiu (judeţul Giurgiu), PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea (judeţul Teleorman), PTF Calafat (judeţul Dolj).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel