Tik Tok ar putea fi interzis în UE! Veste-șoc pentru milioane de utilizatori

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
China îndeamnă SUA să înceteze ''atacurile nejustificate'' împotriva TikTok / Unsplash
China îndeamnă SUA să înceteze ''atacurile nejustificate'' împotriva TikTok / Unsplash

Veste proastă pentru internauți! Tik Tok ar putea să fie interzis în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de comisarul Thierry Breton.

Tik Tok, aplicația folosită de peste 6 milioane de utilizatori la nivel global, ar putea ajunge la final. Vestea dată de comisarul Thierry Breton îi sperie pe utilizatori.

Potrivit primelor informații, rețeaua de Social Media TikTok, din China, ar putea fi interzisă în Europa începând cu 1 septembrie 2023. Comisarul Thierry Breton a anunțat că se va ajunge în această situație numai în condițiile în care aplicația nu accelerează eforturile pentru a respecta legislația hotărâtă în UE cu privire la serviciile digitale.

TikTok trebuie să demonstreze că ține cont de toate regulile înainte de toamna acestui an. Utilizatorii sunt șocați și speră că nu se va ajunge într-o astfel de situație.

Tot mai mulți români își fac cont pe Tik Tok și postează tot felul de clipuri video. Platforma a ajutat o mulțime de persoane să devină cunoscute și să și facă bani din această activitate de pe internet.

Comisarul Thierry Breon a explicat că aplicația este utilizată de persoanele care au o vârstă fragedă. Mulți copii folosesc TikTok zilnic, iar unele videoclipuri nu sunt recomandate pentru cei mici.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei (…) Cu cât audienţa are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii să aibă nevoie doar de câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, a declarat comisarul Thierry Breton.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel