Ți-ai uitat periuța de dinți, așa că ai împrumutat-o ​​pe a partenerului tău? Iată de ce este o idee groaznică

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Folosirea intenționată sau accidentală a periuței de dinți a altcuiva vă poate expune dinții, gingiile și gura la o mulțime de lucruri urâte.

Cu toții am fost într-o situație în care ne-am uitat periuța de dinți și am folosit sau măcar am fost tentați să împrumutăm periuța partenerului nostru.

Însă, aceasta este o idee foarte, foarte proastă și poate provoca probleme grave sănătății bucale, avertizează medicii dentiști .


Daune serioase

”Folosirea intenționată sau accidentală a periuței de dinți a altcuiva vă poate expune dinții, gingiile și gura la o serie întreagă de lucruri urâte, chiar dacă o faceți o singură dată și mai ales dacă partenerul dvs. nu se spală bine pe dinți - a spus dr. Kasem într-un interviu acordat publicației britanice Express.

El a explicat că amestecul de bacterii din gură este „unic”, așa că amestecul cu bacteriile „alți oameni” folosind o periuță de dinți care nu este a noastră este o idee proastă.

”Când folosești periuța de dinți a altcuiva, îți expui gura la bacterii noi care ar putea să nu interacționeze bine cu bacteriile existente în cavitatea bucală. Până la 700 de tipuri diferite de bacterii pot trăi în gura noastră la un moment dat și, deși cele mai multe dintre ele sunt bune pentru noi, există câteva care ar putea provoca probleme grave”, notează medicul ortodont.

Acesta recomandă ca întotdeauna să folosim propria periuță de dinți, chiar dacă asta înseamnă ca ai mai multe periuțe


Bacteriile periculoase

Cele mai dăunătoare bacterii asociate cu cariile și bolile gingiilor, bacteriile streptococice, porphyromonas gingivalis și treponema denticola, trăiesc pe periuțe de dinți și sunteți mai expuși riscului dacă împărțiți periuța.

Iar riscurile nu se opresc aici. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să folosești periuța partenerului imediat după ce a fost utilizată de către acesta. O perie umedă favorizează creșterea bacteriilor.

Medicul dentist spune că, dacă într-adevăr nu aveți altă opțiune, ar trebui să așteptați ca periuța de dinți a partenerului să se usuce mai întâi.


Nu este sfârșitul lumii, dar ai grijă

”Dacă insiști să folosești periuța de dinți a partenerului tău, cel puțin asigură-te că este uscată mai întâi, deoarece acest lucru te va asigura că majoritatea bacteriilor sunt moarte înainte de a o folosi. Dar întotdeauna este mai bine să îți cumperi propria periuță decât să riști – oricum ar trebui să-ți schimbi periuța de dinți la fiecare trei luni – sfătuiește medicul dentist.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel