The Weeknd deține oficial recordul mondial pentru cel mai popular artist de pe planetă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 22 Martie 2023, 13:44 | Categorie: Știri
The Weeknd deține oficial recordul mondial pentru cel mai popular artist de pe planetă
The Weeknd deține oficial recordul mondial pentru cel mai popular artist de pe planetă

The Weeknd a devenit cel mai popular artist de pe planetă, fiind recompensat cu premiul Guinness. 

Cântărețul canadian, în vârstă de 33 de ani, a mai înregistrat două recorduri mondiale înainte, unul pentru cei mai mulți ascultători lunari pe Spotify, având 111,4 milioane, și unul pentru primul artist care a ajuns la 100 de milioane de ascultători lunari pe Spotify. 

Artistul, pe numele său real Abel Tesfaye, bate record după record piesele sale având un succes colosal în rândul ascultătorilor. Melodia din 2020, „Blinding Lights” este cea mai difuzată melodie pe Spotify din toate timpurile, cu peste 3,47 miliarde de ascultări de luni. De asemenea, Blinding Lights este și piesa care s-a menținut cel mai mult pe Billboard Hot 100 din toate timpurile, cu un total de 90 de săptămâni în top, în ciuda faptului că Grammy-urile au respins cântecul.

În mod impresionant, nimeni nu se apropie de succesul în streaming al lui The Weeknd. Shakira este cea mai apropiată cu 81,6 milioane de ascultători, urmată de Ariana Grande cu 80,6 milioane de ascultători, Taylor Swift cu 80,2 milioane de ascultători și Rihanna cu 78,5 milioane de ascultători. Cel mai apropiat artist de sex masculin al nativului din Toronto este Ed Sheeran, cu 77,5 milioane de ascultători lunar.

Cele două noi recorduri mondiale obținute de The Weeknd vin după succesul enorm al celui mai recent single al său, remixul melodiei „Die For You” cu Ariana Grande. Cântecul a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100, devenind al șaptelea hit numărul unu atât pentru The Weeknd, cât și pentru Ariana Grande.

Piesa „Die For You” a fost lansată inițial pe albumul rapperului Starboy din 2016. Este, de asemenea, a patra colaborare dintre Grande și The Weeknd, după „Love Me Harder” din 2014, „Off the Table” din 2020 și remix-ul din 2021 al piesei „Save Your Tears.”

„Starboy” este al treilea dintre albumele lui The Weeknd care are mai multe single-uri numărul unu după „Beauty Behind the Madness” din 2015 și „After Hours” din 2020. Înainte de el, Michael Jackson era singurul artist solo care avea mai multe hituri numărul unu în trei albume. 

Acestea nu sunt singurele premii Guinness World Records pe care rapperul le are. În 2016, a fost premiat pentru cel mai difuzat album din 2015 și, de asemenea, pentru cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 din Billboard Hot 100 de către un artist solo masculin. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience