The Beatles lansează o nouă piesă la 53 de ani de la destrămarea trupei

Stella Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
The Beatles anunță un nou videoclip Let It Be la 55 de ani de la lansarea originală
The Beatles anunță un nou videoclip Let It Be la 55 de ani de la lansarea originală

Trupa britanică The Beatles va lansa curând o nouă piesă, la 53 de ani de la destrămarea formației. Cum este posibil?

Noua piesă a celebrei trupe este înregistrată și mixată cu ajutorul inteligenței artificiale și va fi lansată pe 2 noiembrie, la peste 53 de ani de când cei patru beatles au plecat pe drumuri diferite, au anunțat joi cei doi membri care mai sunt în viață, Paul McCartney și Ringo Starr.

"Now and Then" are la bază un demo înregistrat în anii 1970 de John Lennon și dăruit celorlalți membri ai trupei de către văduva acestuia, Yoko Ono, după moartea muzicianului. Ceilalți membri ai trupei și-au adus și ei aportul ulterior, dar fără a ajunge vreodată la o versiune definitivă. Acum au făcut-o, iar rezultatul va fi prezentat pe 2 noiembrie, potrivit site-ului oficial al trupei.

Utilizarea inteligenței artificiale a permis "sintetizarea vocii" lui John Lennon, care a fost asasinat la New York pe 8 decembrie 1980. Piesa va fi lansată în format vinil, dar și pe casetă audio, iar un scurt documentar va fi difuzat pe YouTube pe 1 noiembrie pentru a spune povestea genezei și a îndelungatei sale concepții.

O avanpremieră o puteți viziona mai jos

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel