Testamentul viu se face pe TikTok. Ce este biotestamentul

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Testamentul viu se face pe TikTok. Ce este biotestamentul / Photo by Pixabay
Testamentul viu se face pe TikTok. Ce este biotestamentul / Photo by Pixabay

Biotestamentul, un nou trend printre viitoarele mămici. Femeile din America au început să posteze videoclipuri cu propriul ”biotestament”, instrucțiuni reale de urmat în cazul în care apar complicații în timpul nașterii.

Frica de viitor, de neprevăzut, de a nu fi ascultat și protejat, acestea sunt motivațiile profunde care au stat la baza nașterii trendului TikTok "testamentul viu", prin care mamele își lasă "testamentul biologic".

Multe au trecut deja prin asta, unele poartă o sarcină cu risc ridicat, altele vor totuși să ajungă "pregătite" pentru momentul nașterii: femeile însărcinate au decis să își încredințeze dorințele rețelei sociale în cazul în care va trebui să aleagă între viața lor și cea a copilului lor.

Avortul nu mai este un drept federal

De când a fost eliminat dreptul federal la avort în America, multe viitoare mame au început (pe bună dreptate) să se îngrijoreze. De fapt, 13 state au interzis avortul: Texas, Idaho, Dakota de Sud, Wisconsin, Missouri, Virginia de Vest, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Louisiana, Mississippi și Alabama.

În special femeile însărcinate din aceste state, dar nu numai ele, sunt cele care populează trendul TikTok: viitoarele mame postează videoclipuri în care își declară dorințele în caz de probleme în timpul nașterii, lăsând ceea ce este de fapt un biotest.

Copilul înaintea mamei

Motivul profund al acestei tendințe rezidă în teama că viața copilului nenăscut va deveni o prioritate atunci când va trebui să se facă o "alegere" între mamă și copil: multe femei au decis să dezvăluie în mod deschis că doresc ca propria viață să fie salvată, în timp ce altele, ca răspuns, au postat videoclipuri în care cer ca viața nou-născutului să fie protejată chiar înaintea vieții lor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel