Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Blomst - Pixabay
Foto: Blomst - Pixabay

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele sale principale, după ce vânzările trimestriale de vehicule electrice (EV) sub așteptări au dus la creșterea stocurilor.

În China, principalul hub auto din lume, tariful pentru Model 3 a înregistrat o scădere la 231.900 yuani (echivalentul a 32.000 de dolari), față de valoarea anterioară de 245.900 yuani. Costul pentru Model Y a fost ajustat la 249.900 yuani (aproximativ 34.500 dolari), în scădere față de tariful anterior de 263.900 yuani.

În Statele Unite, varianta cea mai accesibilă a Model Y are acum un preț de 42.990 dolari. În plus, Tesla a redus tarifele cu 2.000 dolari pentru două variante mai scumpe ale Model Y, în timp ce prețul pentru Model X este la cel mai scăzut nivel.

Scăderile de preț vin în urma unei notificări a directorului general Elon Musk către cei peste 140.000 de angajați ai companiei, în care a indicat o reducere a forței de muncă la nivel global cu mai mult de 10%. De asemenea, doi directori de departamente cheie au părăsit Tesla.

Elon Musk a amânat întâlnirea cu premierul Indiei, Narendra Modi, din cauza "obligaţiilor dificile" de la Tesla.

Sâmbătă, Elon Musk a comunicat că a amânat călătoria sa planificată pentru luna aceasta în India, unde avea programată o întâlnire cu premierul Narendra Modi. A menționat că trebuie să se ocupe de "obligaţiile dificile" de la Tesla.

Cel mai bun producător auto, evaluat în funcție de capitalizarea bursieră, va face publice rezultatele financiare trimestriale pe 23 aprilie. În acest an, acțiunile Tesla au înregistrat o scădere de peste 40%. Scăderea vine pe fondul  declinul pieței vehiculelor electrice și din cauza vânzărilor slabe la nivel global.

În contextul escaladării concurenței pe piața chineză, Tesla a livrat în primul trimestru 386.810 vehicule electrice la nivel global, un volum mai mic față de aceeași perioadă din 2023 și sub estimările făcute de analiști.

Conform calculelor Bloomberg, și potrivit Agerpres, cota de piață a Tesla în China a scăzut la aproximativ 6,7% în trimestrul patru al anului 2023, față de 10,5% în primul trimestru al aceluiași an.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel