Tesla ar putea trece printr-o recesiune, spune optimist Elon Musk

radiodcnews Team | Dată: 21 oct 2022, 21:45 | Categorie: Economie
Cipurile pe care Musk vrea să ni le implanteze în creier ne pot afecta personalitatea / Sursa foto Agerpres
Cipurile pe care Musk vrea să ni le implanteze în creier ne pot afecta personalitatea / Sursa foto Agerpres

Elon Musk a afirmat că Tesla ar trece de o potențială recesiune, mai ales că vehiculele electrice sunt o alegere care rămâne rentabilă și în viitor. 

Elon Musk vede o pantă abruptă ce ar putea duce la o recesiune în China și Europa și spune că Rezerva Federală din SUA crește ratele dobânzilor cu mult prea mult. Dar când a fost întrebat dacă companiile sale ar face față unei ierni financiare, Musk a devenit mai optimist, deși cu ceva rezerve. Conform rapoartelor Tesla, veniturile din al treilea trimestru indică miercuri cum se va descurca compania producătoare de mașini electrice într-o potențială recesiune.

„Ca să fiu sincer, suntem foarte puternici”, a spus Musk ca răspuns la întrebarea unui analist. „Nu ne reducem producția într-un mod semnificativ, fie recesiune sau nu.”

Tesla a raportat câștiguri ajustate de 1,05 dolari pe acțiune, depășind estimările analiștilor de 99 de cenți pe acțiune. Acțiunile au scăzut cu 5% în tranzacționarea extinsă, deoarece veniturile au ajuns la 21,45 miliarde dolari, înșelând așteptările analiștilor de 21,96 miliarde dolari. Compania a pierdut 45% din valoare anul acesta. Musk a criticat Rezerva Federală, care și-a ridicat rata dobânzii de referință pentru a încerca să reducă inflația în creștere. 

„Deciziile Rezervei Federale au sens dacă te uiți în oglinda retrovizoare, nu dacă te uiți înainte, prin parbriz”, a spus Musk conform CNBC.


„Tesla nu este imună la recesiune, dar este rezistentă”, spune CEO Tesla, Elon Musk

Cu toate acestea, chiar și cu costul capitalului în creștere alături de prețurile bunurilor din portofoliu, Musk vede că Tesla se descurcă bine, deoarece în ultimii ani vehiculele electrice înlocuiesc mașinile pe benzină.

„Publicul larg realizează că lumea se îndreaptă către vehicule electrice și este o prostie să cumperi o mașină nouă pe benzină în acest moment, deoarece valoarea reziduală a acelei mașini pe benzină va fi foarte mică”, a spus Musk. „Așadar, suntem într-un loc foarte bun. Nu aș spune că Tesla este imună la recesiune, dar este rezistentă, pentru că, practic, oamenii de pe Pământ au luat decizia în mare parte să se îndepărteze de mașinile pe benzină”. Citește continuarea pe DC News

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite