Tenismanul sârb Novak Djokovic a devenit, la 36 de ani, cel mai vârstnic lider al clasamentului ATP

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: Novak Djokovic, facebook
Foto: Novak Djokovic, facebook

Djokovic are un nou record de longevitate. L-a depășit pe elvețianul Roger Federer.

Djokovic, care va lua parte la turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo în această săptămână, a stabilit un nou record de longevitate, depășind performanța precedentă deținută de elvețianul Roger Federer, în vârstă de 36 de ani și 320 de zile, conform informațiilor furnizate de AFP.

Înaintea lui Federer, recordul a fost deţinut de spaniolul Rafael Nadal (33 ani şi 244 de zile) şi de americanul Andre Agassi (33 ani şi 131 de zile).

Italianul Jannik Sinner rămâne pe poziția secundă, la o distanță de 1.0156 puncte față de Djokovic, cu doar 65 de puncte înaintea spaniolului Carlos Alcaraz, care ocupă locul trei pe podium.

Hubert Hurkacz a urcat pe locul 8. El a obţinut duminică primul său titlu pe zgură, la Estoril.

Americanul Ben Shelton, proaspăt câștigător al turneului de la Houston, se clasează acum pe locul 14 în clasamentul ATP, cea mai înaltă poziție din întreaga sa carieră, după ce a urcat două locuri datorită victoriei sale.

Italianul Matteo Berrettini, care a triumfat la Marrakech, reușește să revină în top 100, ocupând acum poziția 84, după o impresionantă urcare de 51 de locuri în clasament.

Filip Cristian Jianu, care a înregistrat o creștere de 11 poziții, a devenit cel mai bine clasat jucător român la simplu, situându-se pe locul 282 în clasament. În schimb, Nicholas David Ionel a înregistrat o scădere de 21 de locuri față de săptămâna precedentă și se află acum pe poziția 288, conform Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel