Temperaturile ridicate provoacă întreruperi în alimentarea cu energie în Malta

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Social
Cald afară, întuneric în case
Cald afară, întuneric în case

Malta se alătură statelor afectate de valurile de caniculă extremă care s-au abătut asupra sudului Europei în ultimele săptămâni şi se confruntă, pentru cea de-a opta zi, cu întreruperi în alimentarea cu energie electrică provocate de temperaturile ridicate, informează DPA.

Luni, în această ţară, a fost înregistrată temperatura de 42,7 grade Celsius, valoare care a doborât precedentul recordul stabilit în 1988, potrivit serviciului naţional de meteorologie din această ţară.

Drept urmare, autorităţile locale au emis o avertizare de caniculă, îndemnând rezidenţii să nu iasă din locuinţe în intervalul 11.00 - 16.00, cele mai călduroase ore ale zilei.

Temperaturile ridicate au dus de asemenea la opt zile de întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

În acelaşi timp, cererea pentru electricitate a crescut la un nivel naţional record, ceea ce a pus o presiune considerabilă asupra reţelei de electricitate.

În unele cazuri, penele de curent au durat până la 36 de ore. Enemalta, compania de electricitate deţinută de stat, a anunţat că temperaturile ridicate au deteriorat numeroase cabluri subterane.

Zeci de mii de persoane şi companii au fost afectate după ce aparatele de aer condiţionat n-au mai funcţionat.

Multe persoane au dormit pe podea, în aer liber sau în autovehicule cu climatizarea pornită pentru a scăpa de căldura din timpul nopţii.

Problemele privind alimentarea cu energie electrică au generat costuri însemnate în anumite cazuri. Restaurantele şi supermarketurile au fost nevoite să arunce produse alimentare decongelate în valoare de mii de euro.

Asociaţia hotelurilor şi restaurantelor din Malta a anunţat de asemenea că numeroşi turişti au plecat mai devreme din hoteluri din cauza penelor de electricitate.

Pe lângă Grecia, care se luptă cu incendii de vegetaţie de peste o săptămână şi care a trebuit să evacueze zeci de mii de turişti din insule populare ca destinaţii de vacanţă, alte ţări din Europa, precum Turcia, Spania, Portugalia, Italia şi Franţa, se confruntă la rândul lor cu temperaturi anormal de ridicate. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel