Temperaturi de până la 38 de grade. Zonele cu temperaturile cele mai ridicate. ”Încheiem luna cu o vreme călduroasă în toată țara”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Vreme caniculară în această săptămână.

Florinela Georgescu arată că temperaturile vor crește în toată țara, dar în special în partea de vest a țării, unde se vor înregistra chiar și 38 de grade Celsius.

”Este de așteptat ca temperaturile cele mai ridicate să se înregistreze în partea dce vest a țării, acolo unde miercuri, joi și vineri putem înregistra valori e 36-38 de grade. Peste 30-32 de grade vor fi înregistrate în toate zonele țării. În partea de sud vor fi 35-36 de grate. Încheiem luna iulie cu o vreme călduroasă în toată țara. Noaptea, temperaturile vor fi și ele în creștere”

BANAT

În prima săptămână valorile termice dirune vor fi de 30...33 de grade, mediat regional (cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 20, 25, 26 și 27 iunie). Ulterior datei de 27 iunie, variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel încât, mediat regional, maximele se vor situa în jurul a 32 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 20 – 24 iunie de valori cuprinse între 14 și 17 grade, în medie. În perioada 25 -29 iunie, minimele se vor situa în jurul a 18 grade, apoi până la sfârșitul intrvalului vor coborî ușor spre 16 grade, mediat regional.

TRANSILVANIA

În intervalul 20- 23 iunie maximele vor fi cuprinse între 26 și 30 de grade, mediat regional, apoi vremea se va încălzi urmând ca în zilele de 25 și 26 iunie, media maximelor să urce spre 32 de grade. Ulterior zilei de 26 iunie și până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele vor fi de 13...14 grade, mediat regional în primele nopți, apoi vor scădea spre 8 grade în 22 iunie. Ulterior datei de 22 iunie, media minimelor va crește treptat până spre 16 grade, în 28 iunie, apoi variațiile vor fi nesemnificative, urmând ca până la sfârșitul intervalului să se atingă 14 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în 23 iunie, apoi în intervalul 25 iunie -03 iulie

MOLDOVA

Media regională a maximelor va coborî de la 32 de grade în prima zi a intervalului, spre 26 de grade în 22 iunie. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media maximelor va atinge din nou 32 de grade în zilele de 25 și 26 iunie. În a doua săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele, de 14...16 grade, mediat regional în primele nopți vor scădea spre 12 grade, în data de 22 iunie, apoi vor crește treptat până spre 17...18 grade (în perioada 26 – 29 iunie). Ulterior datei de 29 iunie și până la sfârșitul intervalului, variațiile nu vor fi notabile, astfel încât în medie se vor atinge valori minime de 16...17 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 26 – 30 iunie.

DOBROGEA
În prima săptămână din interval vremea va fi călduroasă local în zona continentală, iar temperaturile maxime, mediate regional, vor fi de 26...29 de grade, cu cele mai mici valori în 20, 22 și 23 iunie. Ulterior regimul termic nu va avea variații semnificative și se va menține la medii de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere treptata până în 26 iunie, de la valori medii de 16 grade până spre 19 grade, iar după această dată, vor fi relativ constante.

Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată în intervalul 23...28 iunie, însă acestea se vor manifesta doar pe suprafețe mici și cu precădere după-amiaza.

MUNTENIA
În intervalul 20...26 iunie, deși valorile termice diurne vor fi variabile, cu medii între 30 și 34 de grade, vor caracteriza o vreme călduroasă în zona de câmpie. Din 26 iunie, mediile maximelor se vor păstra relativ constante, la 33...34 de grade. Minimele vor porni de la valori mediate regional de 14...16 grade și vor ajunge la 17...19 grade până în 27 iunie, apoi se vor menține la valori apropiate pe toată perioada de prognoză. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în 21 și 23 iunie și din nou între 26
și 30 iunie.

OLTENIA
 Vremea va fi călduroasă la câmpie în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar temperaturile maxime, mediate regional, vor avea variații între 30 și 34 de grade, cu cele mai scăzute valori în 20 și 23 iunie. Minimele termice vor fi în creștere treptată în prima săptămână, de la medii de 14 grade la 18 grade, apoi se vor menține în jurul acestor valori până la finalul intervalului.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în 23 iunie și din nou în 28 iunie.

LA MUNTE

Regimul termic diurn va avea variații mai ales în prima săptămână de prognoză, cu medii de 18 grade până la 22 de grade, apoi se va menține relativ staționar, la valori mediate de 20 de grade. Minimele nocturne vor fi în medie de 6 grade în 22 iunie, apoi se vor situa între 10 și 12
grade.

Probabilitatea de apariție a averselor se va menține ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, însă acestea se vor manifesta cu precădere după-amiaza și cu caracter local.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel