Telenovela Djokovic. Discursul de AUR al susținătorilor săi

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Dacă nu poţi să-l învingi, atunci îl plasezi în detenţie: este ceea ce gândesc sârbii care au resentimente față de felul în care este tratat Novak Djokovic, în Australia, dar care uită că același sistem sistem i-a ”permis” lui Nole să câștige 20 de titluri de grand slem.

"Ce se întâmplă acum cu acest om este o ruşine", a declarat pentru AFP Dusan Stojic, un pensionar de 67 de ani, care a venit joi după-amiază la o manifestaţie de susţinere în faţa Parlamentului Serbiei, înainte de a izbucni în lacrimi.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a denunţat o "vânătoare politică", iar Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, care sărbătoreşte astăzi (vineri) Crăciunul, l-a asigurat pe Djokovic că mii de credincioşi din lumea întreagă se roagă pentru el.

"Răstignit" la fel ca Iisus



La manifestaţia de joi, tatăl lui Djokovic, Srdjan, nu a ezitat să amintească momente dureroase din istoria ţării sale, ca bombardarea Serbiei de către NATO în 1999 pentru a pune capăt conflictului din Kosovo.

Totuși, Srdjan pare să nu-și mai aducă aminte de crimele de război, comise în mare parte de compatrioți de-ai săi, care au generat intervenția forțelor NATO.

"Acum mai bine de o sută de ani eram şase milioane", a spus el, aluzie la faptul că sârbii sunt astăzi doar puţin mai numeroşi. "De ce? Fiindcă am fost omorâţi, bombardaţi, sancţionaţi, goniţi din ţara noastră", a adăugat el.

Într-o conferinţă de presă, el a declarat că fiul său este "răstignit" la fel ca Iisus.

Marija Santic a denunţat la rândul său faptul că Djokovic este "şicanat şi tratat prost doar fiindcă cel mai mare vine dintr-o ţară mică din Munţii Balcani".

"Djokovic este prea popular pentru ca preşedintele să-i reproşeze că nu s-a vaccinat", spun cunoscătorii vieții politice de la Belgrad.

Citește și:

Djokovic, de nouă ori câştigător al acestui turneu, care a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, a obţinut o suspendare a acestei decizii şi în consecinţă nu va fi expulzat, urmând să rămână până luni într-un hotel din Melbourne.

Cu zece zile înainte de startul Australian Open (17-30 ianuarie), campionul sârb, care nu a dezvăluit dacă s-a vaccinat, este în continuare izolat într-un centru din Melbourne, alături de imigranţi din diferite ţări ale lumii, în aşteptarea judecării apelului depus de avocaţii săi la decizia de refuzare a accesului în Australia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel