Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa peste câteva luni. Vezi aici modelele

Ioan Valerian |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Avertisment WhatsApp. Cinci schimbări uriașe care vor afecta miliarde de utilizatori
Avertisment WhatsApp. Cinci schimbări uriașe care vor afecta miliarde de utilizatori

Aplicația nu va mai oferi suport pentru versiunile anterioare ale sistemului de operare Apple iOS, ceea ce înseamnă că va înceta să funcționeze pe modelele iPhone care nu pot rula cea mai actualizată versiune de iOS.

În cea mai recentă postare, WABetaInfo spune că utilizatorii de iPhone pe care rulează iOS 10 și iOS 11 văd un mesaj care spune: „Actualizați la cea mai recentă versiune de iOS pentru a continua să utilizați WhatsApp. WhatsApp nu va mai accepta această versiune de iOS după 24 octombrie 2022.” Apoi vă sfătuiește: „Vă rugăm să accesați Setări > General, apoi atingeți Actualizare software pentru a obține cea mai recentă versiune iOS”.

Oricine utilizează încă oricare dintre aceste versiuni ale sistemului de operare este îndemnat să-și actualizeze telefonul până la data limită de 24 octombrie pentru a se asigura că poate folosi în continuare Whatsapp.

Ce modele de iPhone vor fi afectate? Schimbarea va însemna că WhatsApp nu mai funcționează pe ceva mai vechi decât un iPhone 5S. Dacă încă utilizați un iPhone 5 sau 5c, care are peste un deceniu, atunci va trebui să cumpărați un telefon nou dacă doriți să continuați să puteți utiliza Whatsapp. Apple a încetat să accepte acele modele de iPhone în urmă cu ceva timp și nu pot fi actualizate după iOS 10.

Aceasta înseamnă că funcționează fără actualizări de software sau de securitate. Este obișnuit ca Apple să elimine suportul pentru versiunile mai vechi de iOS, astfel încât să poată oferi noi funcții care necesită procesoarele mai rapide oferite de iPhone-uri succesive.

Unele modele mai vechi de iPhone vor suporta în continuare Whatsapp. Dacă aveți un iPhone 5s, iPhone 6 sau 6s, care au aproximativ opt sau nouă ani, atunci veți putea continua să utilizați WhatsApp, deoarece acele dispozitive pot fi actualizate.

Ce se va întâmpla în viitor?

Conferința Apple Worldwide Developers 2022 va începe luni, 6 iunie, iar oamenii se așteaptă să afle mai multe despre următorul iPhone, iPhone 14, și, de asemenea, despre următoarea versiune a sistemului de operare iOS, iOS 16.

Există, de asemenea, zvonuri că iOS 16 nu va funcționa pe iPhone 6s și iPhone 6s Plus, precum și pe iPhone SE original.

Dacă aveți unul dintre aceste modele, totuși, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece Whatsapp va funcționa în continuare pentru moment.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel