Teatrul Național din București participă la ”Noaptea Muzeelor”

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Rochia reginei Maria / Foto: TNB / Florin Ghioca
Rochia reginei Maria / Foto: TNB / Florin Ghioca

Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti participă, sâmbătă, la "Noaptea Muzeelor" cu expoziţia "Regina Maria la Teatru", informează un comunicat TNB.

Evenimentul aduce în atenţia publicului 38 de bunuri culturale din Colecţiile Muzeului Teatrului, printre care o rochie cu trenă realizată din ţesătură cu fir de argint şi broderie cu mătase care a aparţinut Reginei Maria a României. În jurul acestei preţioase rochii, publicul poate admira costume de scenă ale unor actori din generaţii diferite, documente, afişe şi fotografii care fie întregesc imaginea de ansamblu a spectacolelor din care provin costumele, fie sunt mărturii pentru biografia actorilor.

Expoziţia poate fi văzută în cadrul vizitelor ghidate, în intervalul 18,00 - 23,00, pentru care este necesară o înscriere prealabilă la adresa de e-mail [email protected].

"Regina Maria la Teatru" a fost vernisată pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, printr-un proiect cu o finanţare nerambursabilă de aproximativ 130.000 euro asigurată prin Granturile SEE implementat de Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I", Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi Biblioteca Naţională a României. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel