Te-ai apucat de lucrări prin casă? Trebuie să citești urgent aceste măsuri de siguranță

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Dacă v-ați apucat de redecorat casa sau să reparați ceva, trebuie să fiți în siguranță.

Poate că mâna de lucru e prea scumpă sau din ambiție decidem să ne ocupăm singuri de reparațiile din casă. Oricum ar fi, dacă ne apucăm de renovații sau reparăm ceva, trebuie să luăm niște precauții pentru a fi întotdeauna în siguranță! Mai jos, aveți o listă de sfaturi care trebuie respectate pentru a evita accidentele nedorite.

1. Nu purtați haine lălâi sau bijuterii pe care le puteți agăța;

2. Nu vă grăbiți – cel mai bine este să investiți timp pentru ca proiectul să iasă bine;

3. Dacă lucrați în interior, asigurați-vă că încăperea este bine aerisită pe durata lucrărilor;

4. Când ați terminat treaba, puneți uneltele la loc sau la o parte. Nu le lăsați nesupravegheate sau împrăștiate;

5. Când folosiți scări, asigurați-vă că suprafețele pe care le utilizați sunt la nivel. Dacă folosiți scări rezemate, asigurați 30 cm depărtare de perete pentru fiecare 120 cm înălțime. Nu utilizați scări de aluminiu în apropierea cablurilor de electricitate!

Sfaturi pentru cine vrea să zugrăvească de unul singur

Este încă vară și poate că vă gândiți să dați un aer proaspăt locuinței dumneavoastră. Ori v-ați săturat de albul plictisitor din sufragerie și vreți puțin mai multă culoare. În aceste cazuri, vă oferim câteva sfaturi și idei pentru atunci când vreți să zugrăviți o cameră. Astfel, veți economisi atât bani, cât și timp, fiindcă greșelile costă!

Nu lăsați vopseaua să se usuce

Dacă vă apucați de zugrăvit, poate că sună logic acest sfat. Dar ați fi surprins să aflați că această greșeală se întâmplă des. Un sfat de profesioniști este să puneți niște mingi de golf în vopsea sau să acoperiți cu folie de plastic capacul. Apoi, țineți cutia de vopsea cu susul în jos. Gata!

Citește și: Un bărbat a fost găsit în viață după ce a stat 2 luni în “regatul de gheață”, acolo unde nimeni nu supraviețuiește

Amestecați în vopsea

Știați că dacă găuriți obiectul cu care amestecați vopseaua, aceasta va fi mixată mai bine? Ei bine, acum știți! Astfel, înainte să amestecați, găuriți bățul pentru a aerisi vopseaua cum trebuie.

Curățați-vă pensulele și trafaletul!

Este extrem de important! Este de bun simț, dar uneori se întâmplă să uităm să curățăm pensula. În acest caz, când o vom folosi altă dată o să avem o surpriză neplăcută, fiindcă perișorii s-au prins și nu mai putem s-o utilizăm. Dacă vreți să folosiți mai mult timp trafaleturile sau pensulele, spălați-le după fiecare utilizare!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel