Taylor Swift a devenit, oficial, miliardară în dolari

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Taylor Swift
Taylor Swift

Artista a devenit una dintre puținele cântărețe care au ajuns la venituri de un miliard de dolari, totul datorită succesului global al turneului "The Eras Tour", potrivit calculelor Bloomberg.

Primul album al artistei s-a vândut în 40.000 de exemplare într-o săptămână, iar două săptămâni mai târziu a ajuns direct pe locul 19 în topul Billboard în Top 200 albume, a primit de șapte ori premiul de platină și a fost nominalizat pentru cel mai bun album de către Academy of Country Music, arată elpais.com

Așadar, după cariera ei de succes de până acum, publicația Bloomberg a analizat averea cântăreșei într-un material amplu, în care după calcule are deja o avere netă de peste 1 miliard de dolari (946,7 milioane de euro). Ziariștii afirmă că marele său turneu The Eras Tour, prin care a susținut cincizeci de concerte în SUA și Mexic și care va continua până în noiembrie 2024, ceea ce înseamnă și mai multe venituri.

În prima zi în care biletele sale au fost puse în vânzare a vândut 2,4 milioane de bilete doar pentru SUA, depășind un record deținut de Robbie Williams din 2005, potrivit Variety. Turneul, calculează Bloomberg, a vândut deja bilete în valoare de peste 700 de milioane de dolari.

În pandemia 2020, Swift a profitat și a lansat două albume, când consumul de muzică de pe platformele de streaming era la un nivel maxim. Un al treilea a venit în 2022. Iar acum, când, după această izolare globală, toată lumea este hotărâtă să cheltuiască pentru experiențe deosebite de la concerte, își capitalizează talentul printr-un turneu spectaculos în care reunește munca din întreaga carieră, unde prețul mediu al biletului este de aproximativ 250 de dolari.

Nu doar Swift a beneficiat de pe urma turneului său. La fel au făcut și afacerile din orașele prin care a trecut. Se estimează că ea a adus economiei americane până la 4,3 miliarde de dolari (4,07 miliarde de euro) și mai are nouă spectacole în țara sa de origine. Numai în Los Angeles, în șase nopți, a adus încasări estimate la 150 de milioane de dolari, potrivit Los Angeles Times. Potrivit estimărilor Camerei de Comerț din Ciudad de Mexico, cele patru concerte pe care le-a susținut în august anul trecut în oraș au adus în jur de 1.033 milioane de pesos (61,5 milioane de dolari la momentul respectiv, aproximativ 58,2 milioane de euro).

În cei 17 ani de carieră, câștigătoarea a 12 premii Grammy s-a înconjurat bine de o echipă mică, dar loială, care a devenit o parte din motivul succesului său. Numele tatălui ei este legat de 10 companii care gestionează muzica, drepturile, afacerile și averea fiicei sale. Publicația susține că ei gestionează, de asemenea, toate proprietățile ei imobiliare, precum și propriul autobuz de turneu și două avioane private.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel