Taxiuri zburătoare la Jocurile Olimpice de la Paris? De ce nu VIDEO

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Cam așa s-ar putea întâmpla / FOTO: https://www.facebook.com/volocopter.official/photos
Cam așa s-ar putea întâmpla / FOTO: https://www.facebook.com/volocopter.official/photos

Taxiuri zburătoare electrice vor deveni "parte integrantă" a Jocurile Olimpice și Paralimpice de anul viitor, de la Paris, au dat asigurări promotorii acestor aparate, la Salonul aeronautic care și-a închis recent porțile nu departe de capitala franceză. Singura problemă este că, pentru moment, aceste aparate inovatoare nu au primit autorizație pentru a transporta pasageri.

Producătorul german Volocopter, în asociere cu RATP și aeroporturile din Paris (ADP), dezvoltă "VoloCity" încă din 2020. Din 2021, zboruri de testare au fost efectuate pe aeroportul Pontoise-Cormeilles-en-Vexin din Val-d'Oise, la nord de Paris. "Au fost efectuate peste 20 de zboruri, totalizând 200 km", a declarat pentru AFP Edward Arkwright, directorul executiv al grupului ADP. "Suntem în grafic pentru un serviciu comercial pentru Paris în 2024. Vom fi acolo", a adăugat el.

Viitoarele taxiuri zburătoare vor urma trei rute principale și vor asigura inclusiv legătura între aeroportul Paris-Charles-de-Gaulle și cel de la Le Bourget. În sud-estul Parisului, aparatele vor ateriza și decola de pe un "vertiport" instalat pe o barjă ancorată la un cheu pe Sena. Președinta regiunii Île-de-France, Valérie Pécresse, a precizat că la acest proiect se va contribui cu "până la un milion de euro" pentru a finanța construcția acestei barje.

Un obiectiv "nu atât de ușor"

Aceste avioane electrice vor trebui să se integreze atât în traficul aerian, cât și în mediul urban. Aparatele "VoloCity", care arată ca niște insecte mari încoronate de 18 rotoare și motoare în modelele cu două locuri, sunt de patru ori mai silențioase decât elicopterele, potrivit Volocopter.

Modelul respectă măsurile de siguranță ale Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA), în încercarea de a obține undă verde din partea agenției și certificarea europeană care îi va permite să zboare. Și asta încă din primăvara anului 2024, chiar dacă "nu este ușor", a recunoscut directorul general al companiei, Dirk Hoke.

El a promis că "VoloCity", care efectuează zboruri demonstrative la Le Bourget, va fi la fel de sigur ca un avion comercial de tip Airbus A320, adică o marjă de eroare tehnică acceptabilă de doar una la un miliard de ore de funcționare.

Alegerea rutelor experimentale este, de asemenea, un răspuns la problema acceptării de către public, întrucât este vorba de coridoare aeriene deja utilizate în mare parte de elicoptere, a explicat Damien Cazé, directorul general al Aviației Civile, promițând că "vom face tot ce ne stă în putință pentru ca acest proiect să aibă succes".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel