Taximetristul din Suceava, care transportă gratuit copiii cu autism: Nu m-am așteptat, m-am speriat, am început să plâng

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

În Suceava, un taximetrist oferă transport gratuit pentru copiii cu autism și persoanele cu dizabilități. L-am contactat pe Mihai Varasciuc, căci așa se numește, iar el a fost bucuros să dezvăluie pentru cititorii DC News câteva detalii din spatele acestui proiect. Ceva pot să-ți spun sigur după conversația cu Mihai Varasciuc: e un om bun și glumeț. A, și că gestul său merită toate aplauzele. 

L-am contactat pe Mihai Varasciuc, taximetristul din Suceava care oferă transport gratuit pentru copiii cu autism și persoanele cu dizabilități. Primele minute din conversație au fost despre glume și râsete. Am înțeles încă de la început cu ce om vorbesc, iar asta m-a făcut să vreau să știu mai mult. Ce l-a determinat să ofere ajutor în acest fel? A reușit să inspire pe cineva? Câți alți taximetriști vor să-i urmeze exemplul? Care cursă i-a rămas în minte? - acestea sunt câteva dintre întrebările la care Mihai Varasciuc ne-a oferit răspuns. 

Mihai Varasciuc e taximetrist de 15 ani, iar de aproximativ o lună "a dat startul" apelurilor pentru transportul copiilor cu autism și al persoanelor cu dizabilități. Deși acest program e încă la început, suceveanul numește impactul "devastator". "Nu m-am așteptat, m-am speriat, am început să plâng.", ne-a spus Mihai Varasciuc, adăugând câteva nume de oameni cunoscuți care l-au felicitat și s-au arătat deschiși în vederea promovării programului. 

A decis să aducă acest serviciu în Suceava pentru că a observat cum oamenii se plâng, dar și în urma unor filmulețe văzute pe Youtube. Până la urmă, "trăim în țara în care oamenii normali se plâng", dar câți dintre ei fac ceva pentru a schimba lucrurile?

"Mi-am luat și o mașină mai spațioasă, să am loc să pun un scaun cu rotile, să nu vin cu Loganul pe care l-am avut 10 ani.", a subliniat Mihai Varasciuc pentru DC News, menționând că "au început deja să sune oamenii."

Totuși, a avut parte și de câteva aspecte care i-au lăsat un gust amar: "Am mai distribuit pe diferite canale și m-au blocat că *e reclamă*. Mai fac și alte servicii, pot să fac și turul mănăstirilor, transfer aeroport... Am zis să mai scriu ceva, să mai anunț ceva. Până la urmă, nu dau cu parul în cap, nu fur! Dacă e reclamă să faci bine... OK. Și e normal să faci și alte servicii."

A avut comenzi și se anunță și în continuare, dar "problema e că sunt aceeași oameni." "Mi-aș dori să mai spun la doi colegi că mă duc în direcția X, iar ei să se ducă în direcția Y, să luăm mai mulți oameni. Dar să mă anunțe din timp (n.red. cei care au nevoie de transport), orașul e aglomerat."

"Eu ajut din plăcere. Admir acești oameni.", a mai spus Mihai Varasciuc pentru DC News. 

"E o experiență diferită de la caz la caz"

Citește tot articolul pe DCNews

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel