Taxa pentru MILIARDARI. Biden vrea ECHITATE. Gata cu ”BOGAȚII care plătesc o cotă de impozitare mai mică decât PROFESORII”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Joe Biden va prezenta modificările, luni, când își va anunța bugetul pentru 2023.

Președintele american Joe Biden plănuiește să introducă o nouă taxă în Statele Unite, care îi va viza pe americanii foarte bogați, scrie CNBC.

Biden urmează să-și lanseze luni propunerea de buget pentru anul fiscal 2023.

”Impozitul pe venitul minim pentru miliardari” (Billionaire Minimum Income Tax) ar trebui să stabilească o cotă minimă de impozitare de 20% pentru gospodăriile din SUA care valorează mai mult de 100 de milioane de dolari.

”Această taxă minimă asigură că cei mai bogați americani nu vor mai plăti o cotă de impozitare mai mică decât profesorii și pompierii”, se arată în comunicat.

Casa Albă a mai spus că propunerea bugetară va reduce deficitul federal estimat cu 1 trilion de dolari în următorii 10 ani, potrivit Associated Press .

Bugetele prezidențiale sunt planuri ale priorităților administrației pentru anul viitor, iar Congresul poate alege să LE încorporeze sau să respingă propunerile administrației Biden.

Republicanii se opun în general tipului de impozite pe avere pe care administrația Biden îl propune, susținând că o creștere a impozitelor pentru cei bogați va descuraja investițiile și locurile de muncă și îi va determina pe miliardari să-și mute banii în străinătate.

”Propunerea permite gospodăriilor bogate să distribuie plățile suplimentare inițiale pentru veniturile nerealizate pe parcursul a nouă ani, iar apoi cinci ani pentru plăți suplimentare pentru venituri noi în viitor”, a spus Casa Albă. 

”Prelungirea plăților pe mai mulți ani va ușura variația de la un an la altul a veniturilor din investiții, asigurând totodată că cei mai bogați ajung să plătească o rată minimă de impozitare de 20%.

Impozitarea celor mai bogați din America, care ar reduce inegalitatea economică, a fost foarte importantă în timpul alegerilor din 2020, în special în rândul democraților progresiști ​​precum senatorii Bernie Sanders și Elizabeth Warren, care au propus în timpul campaniei electorale o taxă pe averea netă a celor mai bogați americani .

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel