Ţările de Jos: Amendă de 3,3 milioane de euro pentru Coinbase

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ţările de Jos: Amendă de 3,3 milioane de euro pentru Coinbase / Foto: Pixabay
Ţările de Jos: Amendă de 3,3 milioane de euro pentru Coinbase / Foto: Pixabay

Banca Centrală din Ţările de Jos (DNB) a amendat compania americană Coinbase (una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume) cu 3,3 milioane de euro pentru că nu a obţinut înregistrarea corectă în ţară, înainte de a-şi oferi serviciile, transmite Reuters.

Amenda este similară cu cea primită de rivala Coinbase, firma Binance, în iulie.

Coinbase a informat că nu este de acord cu decizia anunţată de Banca Centrală din Ţările de Jos, care "nu conţine critici la adresa serviciilor noastre actuale", şi va lua în considerare contestarea deciziei în instanţă.

Companiile de criptomonede care operează în Ţările de Jos sunt obligate să se înregistreze ca emiţători de bani, conform reglementărilor contra spălării banilor, adoptate în 2020.

DNB susţine că Coinbase nu a respectat reglementările în perioada noiembrie 2020 şi "cel puţin" august 2022, înainte de a se înregistra corespunzător, în 22 septembrie 2022.

"În urma investigaţiilor, s-a constat că în acea perioadă au fost efectuate un mare număr de tranzacţii neobişnuite", a precizat DNB.

Instituţia a ţinut cont de faptul că Coinbase este una din cele mai mari companii de criptomonede şi "are un număr semnificativ de clienţi în Ţările de Jos". 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel