Tarife SPECIALE de Roaming cu Republica Moldova. USR: Tergiversare inexplicabilă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, acuză că Guvernul că întârzie aplicarea legii care reduce tarifele de roaming în R. Moldova.

Tergiversarea aprobării în Guvern a acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova este inexplicabilă, declară președintele interimar al USR, Cătălin Drulă. El spune că acordul semnat pe 11 februarie trebuie aprobat formal prin hotărâre de guvern.

„Tergiversarea aprobării în Guvern a acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova este inexplicabilă. Acordul a fost semnat din 11 februarie între cele două guverne, urmând să fie aprobat formal prin hotărâri ale fiecărui guvern. Moldova l-a aprobat deja din 23 februarie prin HG 103/2022. Guvernul nostru încă nu a fost în stare”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.

El menționează și consecințele directe ale amânării emiterii hotărârii de guvern în acest sens.

„Consecințele directe: operatorii noștri telecom nu au putut începe negocierile cu cei din Moldova, autoritatea moldoveană de reglementare nu poate adopta actele de implementare ale deciziei. Sau, mai pe românește, ziua în care vom putea avea roaming cu Moldova (și reciproc) precum în UE se tot amână pentru că guvernul nu s-a învrednicit de adoptarea unei simple hotărâri”, conchide Drulă.

Cetățenii din R. Moldova, taxe la tarif național

De la 1 martie, basarabenii care călătoresc în România, beneficiază în premieră, de servicii roaming la acelaşi preţ pe care-l achită companiilor de telefonie mobilă din Republica Moldova, scria TVR Moldova.

Apelurile primite în roaming din Republica Moldova în România nu sunt taxate, iar cele efectuate din România către Republica Moldova, costă de cel puţin 10 ori mai puţin.

În acelaşi timp, pentru serviciile internet utilizate în roaming în România, tarifele sunt de 5 ori mai mici

Pe 11 februarie, Guvernele de la Bucureşti şi Chişinău au semnat un acord privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internaţional şi a celor de apeluri internaţionale între Republica Moldova şi România.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel