Cea mai pașnică țară din lume se află la marginea Europei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Reykjavík, Islanda / Foto: Unsplash
Reykjavík, Islanda / Foto: Unsplash

Această țară mică, aflată la marginea Europei, are o rată a criminalității practic inexistentă și o implicare redusă în conflicte internaționale.

De mai bine de 15 ani, Islanda se află pe primul loc în Global Peace Index (GPI), clasamentul mondial al pacifismului întocmit de Institute for Economics and Peace (IEP).

O "rată a păcii" este evaluată în fiecare țară și este calculată în funcție de nivelul de violență, de delincvență sau de numărul de crime și atentate înregistrate, precum și de legislația privind armele, statisticile privind închisorile, cheltuielile militare, relațiile cu țările vecine sau implicarea în conflicte internaționale. În total sunt luați în considerare 23 de indicatori pentru a fi evaluat sentimentul de pace la nivel național.

Dintre cele 163 de țări supuse acestei analize, Islanda a ieșit pe primul loc, urmată de Danemarca, Irlanda, Noua Zeelandă, Austria, Singapore, Portugalia, Slovenia și Japonia.

Elveția completează topul 10. România se află pe locul 31 urmată de Spania 32, Italia 34. și precedată de Polonia 29, și Bulgaria 30. Grecia se află pe locul 60 iar Franța a fost retrogradată la 67.

Statele Unite se află pe 131, Israelul pe 143, Turcia pe 147, Ucraina pe 157 și Rusia pe 158, în fața Congo DRC pe 159. Siria 161, Yemen 162 și Afganistan 163 completează clasamentul, care poate fi consultat aici.

Cele mai sigure țări de vizitat

În timp ce Islanda câștigă clasamentul general, Finlanda este cea care iese în evidență la categoria celor mai sigure țări de vizitat, devansând Japonia, Islanda, Singapore și Norvegia. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel