Țara din Europa care introduce limita de viteză de 20 km/h în localități

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Limita de viteza
Limita de viteza

Organizația Națiunilor Unite, grupurile de mediu și organizațiile care militează pentru siguranța rutieră au susținut măsura, dar politicienii opoziției au criticat-o dur.

Țara Galilor devine prima țară din Marea Britanie care introduce, începând de duminică, limita de viteză de 20 km/h în localități, potrivit BBC.

Legea modifică limita de viteză pe aproximativ 35% din drumurile galeze.

Organizația Națiunilor Unite, grupurile de mediu și organizațiile care militează pentru siguranța rutieră au susținut măsura, dar politicienii opoziției au criticat-o dur. Reprezentanții administrației galeze susțin că noua limită de viteză va reduce decesele și zgomotul. În plus, inițiatorii spun că regula va încuraja oamenii să facă mișcare, mergând pe jos sau cu bicicleta.

Prima zonă din Marea Britanie cu limită de viteză de 20 km/h a fost introdusă în Tinsley, Sheffield în 1991. În prezent, există numeroase localități din Marea Britanie care au impus regula pe unele dintre drumurile lor rezidențiale.

O decizie asemănătoare a fost luată în Spania, în 2019. Scoția și Irlanda analizează și ele introducerea limitei de viteză.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel