Țara care va plăti turiștii să o viziteze. Câți bani va primi fiecare persoană

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Țara care va plăti turiștii să o viziteze. Câți bani va primi fiecare persoană /Tingyaoh de la Pixabay
Țara care va plăti turiștii să o viziteze. Câți bani va primi fiecare persoană /Tingyaoh de la Pixabay

În contextul în care călătoriile revin în forță, dar creșterea tarifelor aeriene îngreunează călătoriile pe distanțe lungi pentru mulți dintre ei, destinațiile fac tot posibilul pentru a încuraja vizitatorii să vină și pentru a le stimula economiile.

Cea mai recentă este Taiwan, care plănuiește să ofere turiștilor 165 de dolari de căciulă pentru a-și petrece vacanța acolo. De asemenea, vor fi oferite recompense în bani grupurilor de turiști pentru a-i încuraja să viziteze insula.

Premierul taiwanez Chen Chien-jen a anunțat joi că guvernul își propune să atragă șase milioane de turiști în 2023, să dubleze această cifră în 2024 și să țintească 10 milioane de vizitatori până în 2025.

Ca o măsură de îndulcire, se vor oferi ajutoare de 5.000 de dolari taiwanezi (165 de dolari) pentru 500.000 de turiști individuali. Alocații de până la NT$20.000 ($658) vor fi oferite, de asemenea, la 90.000 de grupuri de turiști.

Ministrul Transporturilor, Wang Kuo-tsai, a declarat miercuri că alocația în bani va fi livrată în format digital. Turiștii o vor putea folosi pentru a-și acoperi cheltuielile în Taiwan, inclusiv pentru cazare.

El a adăugat că măsurile au ca scop atragerea mai multor vizitatori de pe piețele cheie, inclusiv Japonia, Coreea de Sud, Asia de Sud-Est, Hong Kong și Macao, precum și din Europa și America.

Taiwanul a înregistrat puțin sub 900.000 de vizitatori în 2022, potrivit statisticilor Biroului de Turism din Taiwan. Vizitatorii din Vietnam, Indonezia, Japonia și SUA au fost printre cele mai mari grupuri.

Aceste cifre sunt o fracțiune din cele din 2019, când Taiwanul a atras un număr record de 11,8 milioane de turiști internaționali - cu peste 7% mai mult decât în anul precedent.

Insula și-a ridicat restricțiile de intrare în octombrie 2022, după una dintre cele mai lungi închideri de frontieră din lume, potrivit CNN.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel