Țara care interzice scuterele începând din martie anul viitor

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Nu vor mai circula
Nu vor mai circula

O decizie care i-a cam înfuriat pe locuitorii statului. 

Malta va interzice închirierea scuterelor electrice începând de la 1 martie 2024, după ce Guvernul local a invocat problemele cauzate de aceste vehicule, informează DPA. Surprinzătorul anunţ a stârnit critici în rândul celor care susţin soluţiile de transport alternativ, dar a fost sărbătorit de primarul oraşului maltez cu cea mai mare densitate a populaţiei, Sliema.

Reprezentanţii principalelor companii de închiriere a scuterelor electrice pe insulă, Bolt şi Bird, nu au făcut deocamdată declaraţii oficiale în urma acestei decizii. Deşi închirierea scuterelor electrice va fi interzisă, maltezii vor putea în continuare să deţină şi să folosească scutere electrice personale.

Ministerul Transporturilor din Malta a precizat că decizia de a interzice închirierea a fost luată pentru "a reduce neplăcerile cauzate pentru comunităţi şi pentru oameni".

"În pofida aplicării sporite a legii şi a amenzilor, comunităţile au continuat să aibă de suferit din cauza perturbărilor cauzate de scuterele electrice închiriate", a precizat ministerul maltez, care a anunţat decizia de interzicere a lor în acelaşi timp cu o strategie naţională pentru biciclete.

Acea strategie propune construirea unei reţele de piste pentru biciclişti şi încurajarea oamenilor să folosească bicicletele. Strategia prevede şi alte măsuri, precum lecţii gratuite de mers pe bicicletă sponsorizate de stat. Decizia Maltei de a interzice scuterele electrice urmează unei decizii similare luate de Primăria din Paris în privinţa trotinetelor electrice în luna aprilie.

Scuterele electrice reprezintă o formă populară de transport în Malta, care, cu suprafaţa sa de puţin peste 500 de kilometri pătraţi, este cel mai mic stat membru al Uniunii Europene. Plângerile care vizau stilul periculos de a conduce scuterele electrice au determinat Guvernul de la Valletta să introducă o serie de reglementări privind versiunile de bază ale acestor mijloace de transport în 2020.

Deşi plângeri referitoare la conducerea acestor vehicule în spaţiile pietonale şi parcarea lor haotică pe străzi şi trotuare au continuat să fie formulate, promisiunile despre amenajarea unor spaţii speciale pentru parcarea scuterelor electrice până în vara anului 2023 nu s-au materializat niciodată.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel