Țara amenințată de un val de furtună "extrem de periculoasă"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Țara amenințată de un val de furtună "extrem de periculoasă"
Țara amenințată de un val de furtună "extrem de periculoasă"

Marți, uraganul Otis a pus curs către renumita stațiune balneară Acapulco și se apropia de coasta mexicană a Oceanului Pacific, amenințând să devină o furtună de categoria 5 deosebit de periculoasă, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Otis era aşteptat să ajungă la ţărm, miercuri dimineaţă, aducând vânturi puternice şi ploi abundente.

Acesta era deja un uragan de categoria 4 marţi după-amiază, suflând cu rafale de vânt de 233 km/h, a declarat Centrul naţional american pentru uragane.

Până la ora locală 18:00 (0000 GMT miercuri), Otis se afla la aproximativ 85 de mile sud-sud-est de Acapulco şi continua să se întărească înainte de a ajunge pe uscat, a adăugat NHC, cu sediul la Miami.

Odată ce Otis va ajunge la ţărm, ar trebui să slăbească rapid, a precizat acesta.

Uraganul Norma a făcut victime

Furtuna ar putea aduce până la 38 cm de ploaie în unele părţi din Guerrero şi statul vecin Oaxaca, putând provoca inundaţii rapide şi alunecări de teren, un val de furtună "care pune în pericol viaţa", precum şi condiţii de valuri şi curenţi de valuri, a adăugat centrul.

Şcolile din Guerrero au anulat cursurile pentru miercuri, înaintea sosirii lui Otis, a declarat guvernatorul Evelyn Salgado pe reţelele de socializare.

În weekend, uraganul Norma s-a soldat cu cel puţin trei morţi la trecerea sa de-a lungul coastei de nord-vest a Mexicului. Cu câteva zile înainte, puternicul uragan Lidia s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi după ce a lovit coasta mexicană a Pacificului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel