Tan Tan, cel mai vârstnic panda uriaș, un simbol pentru Japonia, a murit de inimă

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @DejaVu Designs
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @DejaVu Designs

Tan Tan, ursul panda uriaș, a murit la 28 de ani.  Era un simbol al refacerii după Marele Cutremur Hanshin.

Tan Tan, cel mai bătrân panda uriaș din Japonia, a murit la vârsta de 28 de ani la o grădină zoologică din Kobe, unde se afla încă din anul 2000, ca simbol al refacerii după Marele Cutremur Hanshin, care a lovit regiunea în ianuarie 1995, informează Xinhua, scrie Agerpres.

Femela de panda uriaș, a cărei vârstă era echivalentă cu 100 de ani în ani umani, se afla sub tratament, din 2021, când i s-a descoperit o boală cardiacă.

La o conferință de presă organizată luni după-amiază, directorul grădinii zoologice, Yujiro Kako, a declarat că panda uriașul a dat curaj locuitorilor și copiilor din zonă timp de aproape 24 de ani, în special după cutremur.

”Dorim sincer să ne exprimăm recunoștința față de toți cei care și-au arătat interesul și dragostea față de panda uriaș Tan Tan de-a lungul anilor”, a declarat Kako.

La expirarea contractului de închiriere în Japonia, Tan Tan ar fi trebuit să fie trimis înapoi în China în 2020, dar întoarcerea sa a fost amânată din cauza pandemiei COVID-19.

După pandemie, întoarcerea sa a fost amânată din nou pentru ca ea să urmeze un tratament medical în urma unui diagnostic de boală cardiacă legată de vârstă.

Odată cu moartea lui Tan Tan și în urma întoarcerii în China a lui Xiang Xiang, Japonia are acum opt urși panda - patru la grădina zoologică Ueno din Tokyo și alți patru la Adventure World din prefectura Wakayama, scrie Japan Times.

Vezi și: Doi bizoni au evadat la la Grădina Zoo din Târgu Mureş

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel