Supravegherea cu ajutorul Inteligenței Artificiale, în teste pentru Jocurile Olimpice Paris 2024

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik @DC Studio
FOTO: Freepik @DC Studio

Franța va testa, în weekend, supravegherea cu ajutorul Inteligenței Artificiale, în vederea asigurării securității în perioada Jocurilor Olimpice Paris 2024.

Supravegherea video cu ajutorul Inteligenței Artificiale va fi testată în acest weekend, în Franța, pentru a putea fi folosită la Jocurile Olimpice 2024 Paris, relatează dpa, scrie Agerpres.

Astfel, Prefectura poliției din Paris a autorizat compania de căi ferate SNCF și operatorii de transport RATP să analizeze imagini de la peste 100 de camere de supraveghere utilizând inteligența și tehnologia bazată pe algoritmi.

Testul se va desfășura în patru stații, în jurul concertului Black Eyed Peas la Défence Arena și a meciului de fotbal dintre Paris Saint-Germain și Olympique Lyon pe stadionul Parc des Princes.

Software-ul urmează să recunoască persoanele care intră în zone non-publice sau sensibile, mișcarea mulțimii în zonele cu risc, adunări neobișnuit de mari și bagaje nerevendicate.

Două concerte Depeche Mode, primul test al sistemului de supreveghere cu IA

Potrivit sursei menționate, un prim test în acest sens a fost efectuat luna trecută cu ocazia a două concerte Depeche Mode.

Metoda va fi folosită la Jocurile Olimpice din 26 iulie-11 august, dar fără recunoaștere facială care este utilizată în anumite condiții în Franța. Scanere corporale vor fi, de asemenea, în funcțiune în locurile unde vor avea loc Jocurile Olimpice.

Supravegherea bazată pe inteligența artificială nu și-a atins încă obiectivele, dar Jocurile Olimpice sunt considerate ca un eveniment potrivit pentru a experimenta această tehnologie.

Securitatea este un aspect major în jurul Jocurilor care urmează să înceapă cu o prima ceremonie de deschidere care nu va avea loc pe un stadion. În schimb, sportivii urmează să navigheze cu barca pe Sena prin capitala franceză.

Reamintim că  Franța a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel după atacul de luna trecută asupra unei săli de concerte din Moscova.

Președintele Emmanuel Macron a spus că ceremonia de deschidere ar putea fi mutată în Piața Trocadéro sau pe Stade de France în cazul unei amenințări teroriste.

Zeci de mii de forțe de poliție și securitate urmează să asigure desfășurarea în condiții de siguranță a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Vezi și: O centenară, fostă membră a mișcării de rezistență franceză împotriva nazismului, va purta flacăra olimpică

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel