Superstiții de Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci - 14 septembrie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 13 sep 2023, 15:19 | Categorie: Știri
Superstiții de Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci - 14 septembrie /Foto: Pexels @Alexandr Podvalny
Superstiții de Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci - 14 septembrie /Foto: Pexels @Alexandr Podvalny

Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci reprezintă un moment de semnificație în calendarul creștin ortodox și este sărbătorită anual la data de 14 septembrie. Cu toate acestea, practicile și credințele populare pot varia în funcție de regiune și tradiție. Iată câteva superstiții și obiceiuri care pot fi asociate cu această sărbătoare importantă:

Iată câteva superstiții și obiceiuri care pot fi asociate cu această sărbătoare importantă:

În unele zone, credincioșii pot ține post sau pot renunța la anumite alimente în această zi, pentru a se pregăti spiritual pentru sărbătoare. De Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci nu se mănâncă alimente de culoare neagră și nici cele în formă de cruce.

Pelerinaje la mănăstiri sau la biserici cu relicve ale Sfintei Cruci

 Mulți creștini ortodocși aleg să viziteze mănăstiri sau biserici în care sunt păstrate relicve ale Sfintei Cruci în această zi.

Adunarea familiei

Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci poate fi o ocazie pentru adunarea familiei și a prietenilor, pentru a celebra împreună.

Ferește-te de muncă grea

Se spune că este bine să eviți muncile grele sau obositoare în această zi, de Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, în semn de respect pentru sărbătoare.

Păstrarea tradițiilor religioase

Participarea la slujba bisericii și aducerea de flori sau lumânări pentru a le aprinde în fața icoanei Sfintei Cruci sunt tradiții comune în această zi.

Păstrarea monedelor sfințite în portofel

Unele persoane păstrează monede sfințite la biserică în portofel. Se crede că aceste monede aduc noroc și prosperitate financiară și oferă protecție împotriva energiilor negative.

Evitarea bârfelor și certurilor

Se spune că în această zi ar trebui să eviți bârfa, certurile și discuțiile negative pentru a menține un spirit de iertare și armonie.

Purtarea crucilor sau a medalioanelor cu cruci

Unii credincioși aleg să poarte cruci sau medalioane cu cruci ca simbol al credinței lor și ca o formă de protecție spirituală.

Renunțarea la obiceiuri rele

Unii credincioși folosesc această sărbătoare ca o oportunitate de a renunța la obiceiurile rele sau păcatele lor, angajându-se într-o viață mai virtuoasă și cu mai puține păcate.

Este important să reții că aceste superstiții și tradiții pot varia și pot fi interpretate diferit în funcție de comunitatea și cultura specifică. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience