Supa de roșii va ieși genial dacă știi acest secret. Ingredientul care o face senzațională: O aduce la viață

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @jcomp
Foto: Freepick @jcomp

Supa de roșii îți va ieși perfect dacă știi aceste secrete.

Aceasta este o rețetă genială la care poți să apelezi atunci când tot ceea ce îți dorești este un castron mare de supă.

Pregătiți o porție mare de supă de roșii și congelați-o în porții pentru a o mânca și în alte zile, aceasta fiind o soluție salvatoare în zilele în care nu aveți timp să gătiți.

Adăugați un pic de ulei de busuioc și o mână de paste pentru a-i da o notă delicioasă, apoi asociați-o cu o felie de pâine prăjită crocantă și crocantă pentru un fel de mâncare de iarnă câștigătoare, recomandă celebrul bucătar Jamie Oliver, care a completat că "uleiul de busuioc aduce la viață această supă simplă și reconfortantă - împreună cu niște paste cu alfabet și un strat obraznic de brânză rasă!". 

Supă de roșii - Ingrediente

2 morcovi

2 prazuri

2 bețișoare de țelină

2 cepe

6 roșii mari și coapte , pe viță de vie

4 căței de usturoi

ulei de măsline

1 cub de bulion de pui bio , sau un cub de bulion de legume

½ legătură de busuioc proaspăt, (15 g)

ulei de măsline extravirgin

2 cutii de 400 g de roșii de prune de calitate

150 g de paste alphabet

8 felii de aluat de grâu, sau pâinea preferată

125 g de brânză Cheddar maturată

Supă de roșii - Mod de preparare

"1. Preîncălziți cuptorul la 190°C/375°F/gaz 5.

2. Decojiți și tăiați morcovii, apoi tăiați, spălați și tăiați fin prazul și țelina. Decojiți și tăiați grosier ceapa și roșiile.

3. Se amestecă toate legumele și roșiile într-o tavă adâncă de prăjit, împreună cu cățeii de usturoi necurățați și un pic de ulei de măsline și se condimentează bine.

4. Întindeți legumele într-un singur strat și puneți-le la cuptor timp de 40 de minute sau până când legumele sunt aurii și ușor caramelizate.

5. Dizolvați cubul de bulion în 1,25 litri de apă clocotită. Se culeg frunzele de busuioc și se toacă mărunt tulpinile.

6. Puneți frunzele culese într-un pisălog și mortar și zdrobiți-le până obțineți o pastă, împreună cu un vârf bun de cuțit de sare de mare. Când este complet netedă, se amestecă cu puțin ulei de măsline extravirgin, cât să aibă o consistență care se poate lua cu lingura. Se ține deoparte.

7. Aruncați tulpinile de busuioc în legumele prăjite și stoarceți usturoiul din pielițe în tavă. Transferați cu grijă tava pe plită (sau puneți legumele într-o cratiță mare), apoi adăugați roșiile din conservă și bulionul.

8. Aduceți ușor la fierbere la foc mediu, apoi reduceți focul la mic și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 15 minute sau până se îngroașă, sfărâmând roșiile cu o lingură de lemn pe parcurs.

9. Scoateți tava sau cratița de pe foc, apoi, folosind un blender de mână sau un lichidator, bateți supa până când devine omogenă.

10. Reîntoarceți supa pe plită la foc mediu, asezonați după gust și adăugați pastele alfabetice. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute sau până când pastele sunt fierte.

11. Între timp, prăjiți pâinea și radeți grosier brânza.

12. Se pune supa fierbinte în boluri, se împrăștie cea mai mare parte din brânză și se amestecă. Acoperiți fiecare bol cu o bucată de pâine prăjită, presărați restul de brânză și terminați cu un strop de ulei de busuioc. Sau amestecați și adăugați mai întâi pâinea prăjită și brânza în castron, apoi adăugați supa și uleiul de busuioc. Alegerea vă aparține!", scrie Jamie Oliver pe blogul său.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel