„Suntem morți în interior”. Mirii din Irak, primul interviu de la „nunta groazei”, unde au murit peste 100 de invitați

Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Captură video: X/ NewsAlerts Global
Captură video: X/ NewsAlerts Global

Mirii din Irak a căror nuntă s-a încheiat cu o tragedie după ce un incendiu a ucis peste 100 dintre invitații lor, au declarat pentru Sky News că nu mai pot trăi în comunitatea lor.

 

Revan, 27 de ani, și mireasa lui, Haneen, 18 ani, spun că simt că sunt „morți în interior”, în ciuda faptului că au supraviețuit incendiului, care a început într-o sală de nunți plină din Qaraqosh, în provincia Ninive din nordul Irakului.

Revan a povestit că a pierdut 15 membri ai familiei sale în incendiu, adăugând că soția sa „nu poate vorbi” după pierderea a 10 dintre rudele ei, inclusiv mama și fratele ei. Tatăl ei este și el într-o stare critică. Cel puțin 150 de persoane au fost, de asemenea, rănite.

Cei doi miri spun că nu mai pot rămâne în orașul natal.

„Asta e, nu mai putem locui aici. De fiecare dată când încercăm să avem parte de fericire, ni se întâmplă ceva tragic. Deci, cel mai bine este să plecăm. Este adevărat că suntem în viață. Dar în interior suntem morți", a spus tânărul.

La nunta de marți seara au participat în jur de 900 de invitați. Incendiul a izbucnit în jurul orei 22.45.

În timp ce rapoartele inițiale sugerau că flăcările ar fi pornit de la artificiile lansate în timp ce mirii dansau, Revan crede că ar fi fost vorba de un scurtcircuit.

„Ar putea fi un scurtcircuit, nu știu. Dar focul a început de la tavan. Am simțit căldura... Când am auzit trosnitul m-am uitat la tavan. A durat doar câteva secunde", a spus el.

Imagini video distribuite la scurt timp după tragedie arată cuplul dansând în timp ce bucăți de material arzând cădeau din tavan. Atunci oamenii au început să țipe și să fugă.

Mirele a povestit că și-a ajutat soția, care nu putea merge din cauza rochiei de mireasă.

„Mi-am apucat soția și am început să o târăsc. Am tot târât-o și am încercat să o scot pe intrarea din bucătărie. În timp ce oamenii fugeau, o călcau în picioare. Are picioarele rănite", a povestit acesta.

Revan a declarat că în restaurant exista un singur stingător de incendii, dar nu a funcționat.

El a spus că tatăl lui își făcea griji că artificiile ar putea să provoace scântei care ar putea sări pe rochia miresei și că aceasta ar putea lua foc. Proprietarii sălii i-au spus că artificiile sunt electrice, așa că „ai putea pune mâna, nu arde”.

„Rudele noastre, prietenii noștri, cei dragi au murit cu toții.. Acum două zile i-am îngropat pe unchiul [Haneen] și pe cele două fiice ale lui. Ieri l-am îngropat pe celălalt unchi al ei. Azi am îngropat-o pe fiica lui și pe mama acestuia. Tatăl ei este în stare critică. Nu știm care este starea lui", a spus Revan.

"Mătușa mea a murit. Sora mea a avut arsuri. Soțul ei are arsuri pe tot corpul. Unchiul meu a pierdut șapte rude. Atât de mulți oameni. Și în fiecare zi auzim tot mai multe știri", a adăugat mirele, potrivit Sky News.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel