Sultanul Omanului, primit de Regina Elisabeta a II-a

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Regina Elisabeta a II-a l-a primit pe sultanul Omanului la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, l-a primit miercuri personal pe sultanul Omanului, Haitham bin Tariq al Said, la Castelul Windsor, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Conducătorul sultanatului Oman a fost însoţit în această vizită de soţia sa, Ahad Bint Abdullah Bin Hamad Al Busaidiyah.

Regina Elisabeta, care a purtat o rochie albastru pal, perle şi o broşă cu safir, a fost fotografiată zâmbind şi dând mâna cu sultanul la castelul ei din Berkshire.

Ce îndatoriri mai îndeplinește Suverana



Suverana îndeplineşte în continuare doar îndatoriri oficiale mai uşoare, între care audienţe virtuale şi uneori în persoană, după ce medicii casei regale i-au recomandat o perioadă de odihnă după ce a petrecut o noapte la spital pentru investigaţii medicale pe 20 octombrie.

Întâlnirea faţă în faţă cu conducătorul sultanatului Oman demonstrează importanţa pe care Marea Britanie o acordă relaţiei sale cu statul din Golf.

Sultanul Haitham bin Tariq al Said, fost ministru al culturii şi patrimoniului, care a studiat la Oxford, a ajuns la putere după moartea anul trecut a vărului său, sultanul Qaboos bin Said al-Said. Cu 50 de ani de domnie, sultanul Qaboos a fost cel mai longeviv conducător din lumea arabă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel