Suciu, despre incidentul de la BNR: Unul dintre generatoarele de energie a scos fum; nu a fost un incendiu

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Avertisment BNR: Atac cibernetic de tip "spoofing" prin care românii sunt sunaţi şi li se cer date de card sau cereri de împrumut
Avertisment BNR: Atac cibernetic de tip "spoofing" prin care românii sunt sunaţi şi li se cer date de card sau cereri de împrumut

O pană de curent a declanşat generatoarele de energie de la Banca Naţională a României, iar unul dintre acestea a scos fum, a declarat, marţi, pentru Agerpres, Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

"Am avut o pană de curent şi în urma penei de curent au pornit generatoarele automate de energie care sunt alimentate pe motorină. Unul dintre generatoare, care nu a mai fost utilizat de foarte multă vreme, a scos fum. Nu a fost un incendiu, dar a scos fum şi până s-a identificat sursa fumului unii din colegi au ieşit afară. Nu a fost o evacuare completă a clădirii. Au venit apoi pompierii şi lucrurile au intrat în normal în 20 de minute. Nu a fost nevoie de o intervenţie a pompierilor pentru că a revenit curentul şi s-a stins generatorul", a explicat Dan Suciu.

Angajaţii Băncii Naţionale au fost evacuaţi, marţi, din sediul instituţiei, după ce generatoarele auxiliare de curent au răspândit fum.

"Intervenim ca urmare a unei sesizări privind degajare de fum la sediul BNR. Din informaţiile preliminare rezultă că în urma unei întreruperi în alimentarea cu energie electrică în zona respectivă, la sediul BNR au pornit generatoarele de curent, care au eliberat emisii de gaze şi fum", informează Biroul de presă al ISUBIF.

Pompierii efectuează verificări în spaţiile interioare. Nu sunt persoane rănite. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel