Succesul enorm al filmului ''Oppenheimer'' a declanșat un boom turistic în Los Alamos

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

"Oppenheimer" nu a umplut doar buzunarele studiourilor de la Hollywood, ci a declanşat şi un mic boom turistic în misteriosul oraş american Los Alamos.

 

Pelicula Oppenheimerurmăreşte îndeaproape viaţa părintelui bombei atomice, în interpretarea actorului irlandez Cillian Murphy, în regia lui Christopher Nolan. Filmul a fost propus la gala de decernare a premiilor Oscar la 13 categorii printre care şi pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

Robert Oppenheimer a avut ideea de a găzdui un laborator ultrasecret în Los Alamos, un oraş construit în grabă în statul american New Mexico special pentru acest scop. Spaţiul deschis din această regiune din sud-vestul Statelor Unite era foarte îndrăgit de către fizician. Bineînțeles, orașul și-a făcut resimțită prezența și în film.

Atracţie turistică

După ce filmul a fost lansat, turiştii au devenit interesaţi de locuri precum casa lui Oppenheimer sau Fuller Lodge. Acolo oamenii de ştiinţă din domeniul nuclear au organizat festivităţi pentru a celebra succesul lor în fabricarea bombei. Potrivit oficialilor oraşului, numărul de vizitatori a crescut cu 68% anul trecut.

"Am început să remarcăm un aflux uriaş în primăvara anului trecut, chiar înainte ca filmul să fie lansat în cinematografe", a explicat Kathy Anderson, ghidă a societăţii istorice locale, care a trebuit să îşi tripleze numărul de tururi zilnice. "Dacă filmul va lua Oscaruri, cred că interesul va fi şi mai mare", este de părere ea.

Pe de altă parte, boom-ul turistic ar putea ajuta la strângerea celor două milioane de dolari necesari pentru restaurarea casei vechi de un secol în care a locuit familia Oppenheimer, o clădire obosită care are nevoie urgentă de reparaţii.

Totodată, succesul răsunător al filmului a dezvoltat potențialul turistic al zonei, iar astfel strângerea celor două milioane de dolari necesari pentru restaurarea casei vechi în care a locuit familia Oppenheimer a devenit mai ușoară. 

"Oppenheimer era faimos pentru martini-urile sale şi pentru faptul că era o gazdă foarte ospitalieră. Multe evenimente istorice au avut loc în aceste încăperi", povesteşte Nic Lewis, istoric la Los Alamos National Laboratory, conform Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel