SUA pot supraveghea telefoanele și dispozitivele străinilor fără a avea nevoie de mandat

Irina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
foto pexels
foto pexels

Un program criticat de organizațiile de libertăți civile a fost prelungit de SUA. Prin acesta, se prelungește supravegherea electronică şi telefonică în străinătate. 

Extinderea programului a fost salutată de Casa Albă, apreciind că este ”unul dintre cele mai importante instrumente ale SUA de colectare a informaţiilor”. Președintele Joe Biden va promulga rapid textul. 

Proiectul de lege permite agenţiilor de informaţii americane să desfăşoare programe de supraveghere electronică sau telefonică fără a solicita neapărat un mandat judiciar, citează Agerpres.

Supravegherea vizează în special persoanele non-americane din străinătate. Este consultată inclusiv corespondența electronică.

Reînnoirea legislației a generat dezbateri aprinse, fiind adoptat proiectul în urmă cu o săptămână în Camera Reprezentanţilor. Donald Trump nu susține programul, cerându-le aleșilor să-l ”omoare”. Programul "a fost folosit împotriva mea şi a multor altora. Mi-au spionat echipa de campanie!", a susţinut Donald Trump, fără dovezi. 

Prelungirea a fost motivată de ce se întâmplă în Israel, în Ucraina, de amenințarea Chinei. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel