SUA au contribuit cu peste 35 de miliarde de dolari la ajutorul militar pentru Ucraina

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Criza datoriei: Continuă negocierile pentru a evita incapacitatea de plată a Statelor Unite
Criza datoriei: Continuă negocierile pentru a evita incapacitatea de plată a Statelor Unite

Statele Unite au furnizat Ucrainei asistenţă militară în valoare de peste 35 de miliarde de dolari de la începerea războiului lansat de Rusia în februarie anul trecut, a anunţat vineri secretarul american al apărării Lloyd Austin, la baza militară americană de la Ramstein, în Germania, transmite DPA.

Partenerii din cadrul Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei s-au întâlnit pentru a discuta despre chestiuni precum apărarea aeriană şi muniţiile, potrivit lui Austin.

Ucraina are urgent nevoie de ajutorul nostru pentru a-şi proteja cetăţenii, infrastructura şi forţele de ameninţarea rachetelor Rusiei, a spus şeful Pentagonului, care a adăugat că Ucraina va fi sprijinită atât timp cât va fi necesar.

Lloyd Austin a spus că eforturile partenerilor au o mare contribuţie pentru Ucraina pe câmpul de luptă şi ilustrează cât de mult s-a înşelat Kremlinul.

Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei s-a mai reunit de trei ori până acum la baza militară americană de la Ramstein.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel