SUA aprobă vaccinarea cu Pfizer și pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Social
Data începerii vaccinărilor în Israel va fi anunţată în zilele următoare, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.
Data începerii vaccinărilor în Israel va fi anunţată în zilele următoare, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

Statele Unite aprobă vaccinul anti-COVID de la Pfizer/BioNTech și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Măsura intră în vigoare din această săptămână.

Primele vaccinuri din tranșa inițială de 15 milioane de doze vor începe să sosească la centrele de distribuție în următoarele zile, a declarat Jeff Zients, coordonatorul de structurii de reacție rapidă de la Casa Albă.

Acesta a adăugat că sunt suficiente provizii pentru toți cei 28 de milioane de copii eligibili.

„Suntem gata să executăm, în așteptarea deciziei CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor n.r.). Și, începând cu 8 noiembrie, programul nostru de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani se va desfășura la capacitate maximă”, a declarat Zients.

Agenție guvernamentală a SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat vineri vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA vort decide cu privire la modul în care ar trebui să fie administrat vaccinul.

„Întregul plan se bazează pe vaccinurile Pfizer”, a spus Zients.

Moderna a declarat duminică că va amâna depunerea cererii pentru o autorizație de utilizare de urgență a unei doze de 50 de micrograme de vaccin cu jumătate de doză pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

Acțiunile Moderna au scăzut luni cu 2,3%, până la 337,17 dolari, în timp ce acțiunile Pfizer au scăzut cu 10 cenți, la 43,64 dolari.

La sfârșitul săptămânii trecute, numărul mediu de cazuri de coronavirus pe șapte zile a scăzut cu 3%, până la aproximativ 69.000 de cazuri zilnice, rata medie de spitalizare a scăzut cu 10%, la aproximativ 5.100 de cazuri, iar media zilnică a deceselor a scăzut cu 10%, până la aproximativ 1.100, scrie Reuters.

Citește și: New York-ul are un nou primar: Eric Adams, fost polițist, va conduce orașul cu un buget de aproape 100 de miliarde de dolari

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel