SUA afirmă că decizia de a trimite tancuri Abrams în Ucraina a fost luată la presiunea Germaniei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
SUA afirmă că decizia de a trimite tancuri Abrams în Ucraina a fost luată la presiunea Germaniei / Foto: Pixabay
SUA afirmă că decizia de a trimite tancuri Abrams în Ucraina a fost luată la presiunea Germaniei / Foto: Pixabay

Washingtonul afirmă că decizia de a trimite tancuri Abrams în Ucraina a fost luată la presiunea Germaniei.

Decizia Statelor Unite de a livra Ucrainei tancuri Abrams a fost luată în urma presiunilor din partea Germaniei, potrivit unei declaraţii neaşteptate făcute recent de Washington, transmite Agerpres, citând DPA.

Preşedintele american Joe Biden a aprobat măsura după ce Germania i-a transmis liderului american că ea nu doreşte să trimită tancuri Leopard în Ucraina în absenţa unui angajament al SUA de a furniza de asemenea tancuri Kievului, a declarat duminică seară consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Armata americană nu era favorabilă ideii trimiterii de tancuri Abrams întrucât acestea nu păreau a fi adecvate câmpului de luptă din Ucraina.

Alte declaraţii ale Casei Albe



Comentariul lui Sullivan vine în contradicţie cu alte declaraţii ale Casei Albe şi cu unele luări de poziţie ale guvernului german. Declaraţia survine înainte cu câteva zile de o vizită a cancelarului german Olaf Scholz la Washington, prevăzută pentru 3 martie.

În pofida apelurilor repetate ale Kievului, Scholz a ezitat în primă fază să trimită tancuri Leopard armatei ucrainene, schimbarea poziţiei sale producându-se abia luna trecută, după ce Washingtonul a fost de acord să furnizeze Ucrainei tancuri americane Abrams.

Şeful executivului german a insistat asupra modului în care Berlinul se coordonează cu ceilalţi aliaţi în problema furnizării de echipamente militare Ucrainei.

De ce ar fi căzut de acord Joe Biden să livreze tancuri Ucrainei



Joe Biden iniţial a luat decizia de a nu le trimite (tancuri Abrams) întrucât Pentagonul i-a spus că nu vor fi utile pe front în această luptă. Ce ar fi utile sunt tancurile germane, a explicat Jake Sullivan.

Totuşi, în interesul unităţii alianţei şi pentru a garanta că Ucraina obţine ceea ce doreşte, Biden a fost de acord să livreze tancuri, chiar dacă modelul Abrams nu este ceea ce Ucraina are nevoie chiar acum, a spus reprezentantul Casei Albe pentru postul de televiziune ABC.

Remarcile sale au venit ca răspuns la o întrebare privind posibilitatea ca tancurile americane Abrams să nu ajungă în Ucraina în acest an.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel